ABD'de konut fiyatları en az yüzde 20 düşecek

ABD'de konut fiyatları en az yüzde 20 düşecek

Ekonomistler, yüksek mortgage oranları ve zayıflayan ekonomi nedeniyle konut fiyatlarının bu yıl içinde yeniden düşmeye başlayacağını öne sürüyor

A+A-

ABD'de konut değerlerinde yüksek mortgage oranları ve zayıflayan ekonomi nedeniyle yüzde 20'lik bir düşüş daha bekleniyor. 

Capital Economics'e göre, konut piyasasında beklenen düşüş hala devam ediyor. Araştırma şirketi, bu yılın başında mortgage oranlarındaki düşüşe bağlı olarak talepteki artışın Şubat ve Mart aylarındaki konut fiyatlarındaki artışın başlıca sebebi olduğunu belirtiyor. Ancak bu durumun kısa süreli olacağı öne sürülüyor.

Yüksek mortgage oranları ve ekonomideki zayıflama nedeniyle, konut fiyatlarının bu yıl içinde yeniden düşmeye başlayacağı tahmin ediliyor. "Konut değerlerinin 2023 ve 2024 yıllarında %20 daha düşeceğini ve bunun da zirveden zirveye yaklaşık %25'lik bir düşüşle sonuçlanacağını tahmin ediyoruz" diyor Capital Economics.

Ancak bu tablo herkes için o kadar korkutucu değil. Milyarder yatırımcı Stanley Druckenmiller, konut fiyatlarının dramatik bir şekilde düştüğünü belirtse de, şu anda "müstakil evlerde yapısal bir kıtlık" olduğunu vurguluyor. 

İnsanların her zaman yaşayacak bir yerlere ihtiyaçları olacak. Yüksek mortgage oranları ev sahibi olmayı zorlaştırdığında, kiralamak tek seçenek haline geliyor. Bu durum, ev sahipleri için istikrarlı bir kira geliri akışı yaratıyor.

İlgili Haberler