ABD'de tahvil getirileri artıyor, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 düşüyor

ABD'de tahvil getirileri artıyor, Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 düşüyor

ABD'de artan tahvil getirileri, Wall Street'i baskıladı. Dow Jones %0,22, Nasdaq %0,7 ve S&P 500 %0,01 düştü. Piyasaların temkinli seyretmeye devam etmesi bekleniyor

A+A-

ABD'de 10 yıllık Hazine tahvili getirisi, dün açıklanan ISM imalat endeksi verilerinin beklentilerin altında gelmesine rağmen, artan enflasyon endişeleri ve Fed'in faiz artışlarına devam edeceği beklentileri ile yükselmeye devam etti.

Hükümetin kapanmasını iki aydan kısa bir süre önleyen anlaşma, yatırımcılar arasında pek fazla heyecan yaratmadı. Anlaşma, Senato'dan geçerken, Temsilciler Meclisi'nde de kabul edilmesi bekleniyor.

Fed'in yeni yönetim kurulu üyesi Michael Barr, Fed'in politika faiz oranının enflasyonu düşürmek için yeterince kısıtlayıcı bir seviyede "veya yakınında" olduğunu söyledi. Fed Başkanı Jerome Powell ise, sürdürülebilir ve güçlü bir işgücü piyasasının teşvik edilmesi için fiyat istikrarının gerekli olduğunu söyleyerek merkez bankasının enflasyonu kontrol etme vurgusunu yineledi.

Borsa endeksi, artan tahvil getirileri ve temkinli risk iştahı nedeniyle düşüş yaşadı. Dow Jones %0,22, Nasdaq %0,7 ve S&P 500 %0,01 düştü.

Diğer gelişmeleri:

Asya hisse senedi piyasaları, bu yılın en düşük seviyesine gerilerken, JPYUSD paritesi bir yılın en zayıf seviyesine yakın seyrediyor.

Cuma günü paylaşılacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde, açık iş pozisyonları (JOLTS) bugün yatırımcılar tarafından takip edilecek.

Tahminler

Tahvil getirilerinin yükselişinin devam etmesi bekleniyor.

Piyasaların temkinli seyretmeye devam etmesi bekleniyor.

Haberin yatırımcı bakış açısı:

Yüksek tahvil getirileri, riskli varlıklara olan talebi baskılayabilir.

Yatırımcılar, riskli varlıklara yatırım yaparken dikkatli olmalı.

 

İlgili Haberler