ABD'nin Çin'e karşı çip kısıtlamasına hazırlanması Nvidia hisselerini düşürdü

ABD'nin Çin'e karşı çip kısıtlamasına hazırlanması Nvidia hisselerini düşürdü

Wall Street Journal'ın haberine göre ABD Çin'e yapay zekâ çipleri ihracatına yeni kısıtlamalar getirmeyi düşünüyor.

A+A-

Nvidia hisseleri %2'den fazla düşerken, Advanced Micro Devices (AMD) genişletilmiş işlemlerde haber üzerine yaklaşık %1,5 değer kaybetti.

Haberde, Ticaret Bakanlığı'nın Nvidia ve diğer çip şirketleri tarafından üretilen çiplerin Çin'deki müşterilere sevkiyatını Temmuz ayı başlarında durduracağı belirtildi.

Nvidia, Micron ve AMD, Çin ve Biden yönetimi arasındaki çapraz ateşe yakalanan ABD'li yonga üreticileri arasında yer alıyor.

Eylül ayında Nvidia, ABD'li yetkililerin şirketten yapay zeka çalışmaları için en iyi iki bilgi işlem yongasını Çin'e ihraç etmeyi durdurmasını istediğini söylemişti.

Aylar sonra, Jensen Huang liderliğindeki Nvidia, ihracat kontrol kurallarını karşılamak için Çin'de A800 adlı yeni bir gelişmiş çip sunacağını söyledi. Şirket ayrıca bu yılın başlarında amiral gemisi H100 çipini de düzenlemelere uyacak şekilde değiştirdi.

Ancak raporda, bakanlık tarafından düşünülen yeni kısıtlamaların, özel bir ABD ihracat lisansı olmadan A800 çiplerinin bile satışını yasaklayacağı belirtildi.

İlgili Haberler