ABD'nin tüm baskılarına rağmen reklamverenler TikTok'tan vazgeçmiyor

ABD'nin tüm baskılarına rağmen reklamverenler TikTok'tan vazgeçmiyor

Reklam uzmanları, ABD'de ulusal güvenlik endişeleri nedeniyle potansiyel bir yasak tehdidine rağmen, reklamverenlerin kullanıcılar arasındaki muazzam popülaritesi nedeniyle TikTok'a harcama yapmaya devam ediyor.

A+A-

Çinli teknoloji firması ByteDance'a ait olan TikTok, milletvekillerinin Başkan Joe Biden'ın yönetimine güvenlik riski oluşturan uygulamaları yasaklama yetkisi verecek bir yasa tasarısı sunmasının ardından ABD'de yasaklanmasını önlemek için mücadele ediyor. Kısa video uygulaması halihazırda birçok ülkede devlet tarafından verilen telefonlarda yasaklanmış durumda.

TikTok, sosyal medya ve video platformlarının pazarlamacılar için yeni içerik ve özellikleri tanıttığı yıllık bir etkinlik haftası olan NewFronts'un bir parçası olarak Perşembe akşamı New York'ta reklamverenler için bir sunum düzenleyecek.

Araştırma şirketi Insider Intelligence'a göre, Çinli sahipliğiyle ilgili endişelere rağmen TikTok'un reklam işi bu yıl %36 büyüyerek 6,83 milyar dolara ulaşmaya hazırlanıyor.

Bir influencer pazarlama şirketi olan Influential'ın CEO'su Ryan Detert, firmanın müşterilerinden hiçbirinin "TikTok'a para harcamayın" demediğini söyledi.

İki farklı büyük reklam ajansından iki medya satın almacısı Reuters'e, Washington'un uygulama üzerindeki incelemesinin müşterilerinin TikTok üzerindeki planlarını henüz etkilemediğini söyledi. İki alıcı, TikTok ile ilişkilerini tartışmak için isimlerinin gizli kalması koşuluyla konuştu.

Perşembe günkü sunumunda TikTok, markaların BuzzFeed, Dotdash Meredith ve NBCUniversal gibi yayıncıların içeriklerinin yanına reklam yerleştirmesine olanak tanıyan yeni bir reklam formatını duyuracak ve bu yayıncılara reklam gelirinden %50 pay verecek.

Hello Fresh ve Samsung gibi markalarla çalışan yaratıcı ajans DiMassimo Goldstein'ın kurucusu Mark DiMassimo, "TikTok'un yeri doldurulamaz" dedi.

Yine de bazı medya alıcıları, ABD yasağı tehdidinin reklamveren sunumu sırasında "odadaki fil" olacağını kabul etti.

Salı günü TikTok, ABD güven ve güvenlik başkanının önümüzdeki hafta şirketten ayrılacağını ve uygulamayı ABD kullanıcı verilerini barındıran bölüm için içerik moderasyonunu ve güvenlik araçlarının geliştirilmesini denetleyen önemli bir yönetici olmadan bırakacağını söyledi.

TikTok, reklamverenin endişelerini "açık, gerçeklere dayalı ve devam eden bir diyalog içinde" ele aldığını söyledi.

İlgili Haberler