Ak Yatırım Mavi hisseleri için 'endeks üstü getiri' notuyla hedef fiyatını yükseltti

Ak Yatırım Mavi hisseleri için 'endeks üstü getiri' notuyla hedef fiyatını yükseltti

Ak Yatırım, Mavi Giyim için hedef fiyatını 91 TL'den 101 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu.

A+A-

Mavi ilk çeyrekte 512 milyon TL net kar açıkladı. Yıllık bazda %77 artış gösteren net kar, piyasa beklentisi 407 milyon TL’nin %26 üzerinde gerçekleşti. Ak Yatırım'a göre satışlar ve FAVÖK sırasıyla piyasa beklentisini %4 ve %16 oranında aştı. Tüm maliyet baskılarına rağmen, operasyonel giderlerin satışlara oranı tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. Ayrıca birinci çeyrekler itibari ile en yüksek serbest nakit akışı marjını ve geçen seneki olağan üstü karlılıktan sonraki en yüksek ikinci FAVÖK marjını ve net kar marjını yakaladı.
İlk kez 2023 öngörülerini paylaşan Şirket, 2023 yılında %75 satış büyümesi ve %22 TFRS 16 sonrası FAVÖK marjı ve %18 TFRS 16 öncesi FAVÖK marjı öngörüyor. Ayrıca Yönetim Mayıs ayında Şirket’in Türkiye perakende gelirlerinin %92, Türkiye online satışlarının aynı dönemde %98 artış gösterdiği bilgisini paylaştı. Bu gerçekleşmeler 2. çeyrekte de güçlü büyüme momentumunun devam ettiğine işaret ediyor.

Bu çerçevede Ak Yatırım, sonuçların ve 2023 öngörülerinin beklentilerin üzerinde olması nedenleriyle piyasanın sonuçlara güçlü olumlu tepki vereceğini düşünerek hedef fiyatını 101TL’ye yükseltti, Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyesini korudu.


İlgili Haberler