Alibaba ChatGPT'ye karşı kendi yapay zeka teknolojisini tanıttı

Alibaba ChatGPT'ye karşı kendi yapay zeka teknolojisini tanıttı

Dünyanın önde gelen e-ticaret devlerinden Alibaba da yapay zeka yarışına katıldı, ChatGPT'ye karşı tüm uygulamalarında kullanmayı planladığı yeni yapay zeka teknolojisini sahneye çıkardı.

A+A-

Alibaba Group Holding Salı günü, sohbet robotu ChatGPT'ye güç veren teknolojinin kendi versiyonu olan üretken yapay zeka modelini gösterdi ve yakın gelecekte şirketin tüm uygulamalarına entegre edileceğini söyledi.

Tongyi Qianwen adı verilen yapay zeka, davet mektupları hazırladı, seyahat güzergahları planladı ve filme alınan bir gösteride alışveriş yapanlara satın almaları gereken makyaj malzemeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Tongyi Qianwen başlangıçta Alibaba'nın işyeri mesajlaşma uygulaması DingTalk'a entegre edilecek ve toplantı notlarını özetlemek, e-posta yazmak ve iş teklifleri taslağı hazırlamak için kullanılabilecek. Ayrıca Alibaba'nın sesli asistanı Tmall Genie'ye de eklenecek.

CEO Daniel Zhang, canlı yayınlanan bir etkinlikte yaptığı açıklamada, bu teknolojinin "üretim şeklimizde, çalışma şeklimizde ve hayatımızı yaşama şeklimizde büyük değişiklikler getireceğini" söyledi.

Zhang, Tongyi Qianwen gibi yapay zeka modellerinin gelecekte yapay zekayı daha popüler hale getirmek için büyük bir adım olduğunu kaydetti.

Çinli internet devinin bulut birimi, kendi özelleştirilmiş büyük dil modellerini oluşturabilmeleri için Tongyi Qianwen'i müşterilere açmayı planlıyor ve Cuma günü Tongyi Qianwen için kayıtlara başladı.

Yeni içerik oluşturmak için geçmiş verilerden nasıl harekete geçileceğini öğrenen üretici yapay zekaya olan küresel ilgi, Microsoft destekli OpenAI tarafından geçen yılın sonlarında ChatGPT'nin piyasaya sürülmesinden bu yana arttı.

Bu esnada da bir dizi Çinli şirket yapay zeka modellerini ve sohbet robotlarını ortaya çıkardı. Arama devi Baidu, bu yılın başlarında Ernie Bot sohbet botunu duyurdu. Bot şu anda sadece deneme aşamasında.

Pazartesi günü Çinli yapay zeka şirketi SenseTime, aralarında SenseChat adlı bir sohbet robotunun da bulunduğu bir dizi yeni yapay zeka ürününü tanıttı.

Zhang, Alibaba ve yapay zeka modelleri üzerinde çalışan diğer şirketlerin yeni bir fenomenin "başlangıç çizgisinde" olduğunu söyledi ve ekledi: "Bu fırsatı değerlendirmek hepimizin ortak dileğidir".

Alibaba hisseleri Hong Kong ticaretinde %1,5 yükselirken, genel piyasa yatay seyretti. SenseTime hisseleri başlangıçta yükseldi ancak daha sonra %2,7 düştü.

İlgili Haberler