Alibaba metinden görüntü üreten yapay zeka aracını kullanıma sundu

Alibaba metinden görüntü üreten yapay zeka aracını kullanıma sundu

Çinli teknoloji devi Alibaba Cuma günü, verilen komutlardan görüntü oluşturabilen bir yapay zeka aracını piyasaya sürdü.

A+A-

Tongyi Wanxiang isimli bu özel araç, kullanıcıların Çince ve İngilizce komutlar girmesine olanak tanıyor ve yapay zeka aracı, eskiz veya 3D karikatür gibi çeşitli stillerde bir görüntü oluşturuyor.

Ürünü piyasaya süren Alibaba'nın bulut bölümü, ürünün beta testi için Çin'deki kurumsal müşterilere sunulduğunu söyledi. Tongyi Wanxiang, Çin ve ABD'deki teknoloji devleri teknolojiyle yarışırken Alibaba'nın en son jeneratif yapay zeka çözümü oldu.

Üretken yapay zeka, istemlere dayalı olarak içerik üretebilen bir yapay zeka türünü ifade ediyor. Bunu yapabilmek için yapay zeka büyük miktarda veri üzerinde eğitiliyor. Bunun en ünlü örneği OpenAI'nin ChatGPT'si ve en büyük teknoloji oyuncularının kendi rakiplerini geliştirmek için acele etmelerine yol açtı.

Google, Bard adlı yapay zekalı sohbet robotunu piyasaya sürerken Çin'de ise Baidu Ernie Bot'u, Alibaba ise Tongyi Qianwen'i piyasaya sürdü.

Şu anda halihazırda mevcut olan yapay zeka metinden görüntüye üretim hizmetleri var. OpenAI'nin DALL-E'si ve Stable Diffusion adlı bir hizmet en iyi bilinenlerden ikisi.

Alibaba Cloud Intelligence CTO'su Jingren Zhou bir basın açıklamasında, "Tongyi Wanxiang'ın piyasaya sürülmesiyle, yüksek kaliteli üretken yapay zeka görüntüleri daha erişilebilir hale gelecek ve e-ticaret, oyun, tasarım ve reklamcılık dahil olmak üzere çok çeşitli sektörlerdeki işletmeler için yenilikçi yapay zeka sanatı ve yaratıcı ifadelerin geliştirilmesini kolaylaştıracak" dedi.

Teknoloji devleri, düzenleyicilerin yanlış tarafına geçmemek için bu jeneratif yapay zeka ürünlerini piyasaya sürerken dikkatli davranıyor. Alibaba ve Baidu gibi şirketler, yapay zerka araçlarını konumlandırma biçimlerinde çok spesifik davrandılar. Örneğin, Alibaba tekliflerini işletmelere odaklıyor.

Bunun nedeni, Çinli yetkililerin üretken yapay zeka teknolojileri beklentisiyle halihazırda uygulamaya koydukları düzenlemeler. Ocak ayında Pekin, "derin sentez teknolojilerini" veya yapay zeka tarafından değiştirilen görüntü ve videoları yöneten türünün ilk örneği bir düzenleme getirdi. Nisan ayında ise düzenleyiciler, şirketlerin jeneratif yapay zeka ürünlerini nasıl geliştirdiklerini yönetmek için tasarlanmış taslak kuralları yayınladı.

İlgili Haberler