Alibaba yeni CEO'sunu seçti

Alibaba yeni CEO'sunu seçti

Alibaba Group Holding, Daniel Zhang'ın yerini alacak yeni CEO'sunu seçtiğini duyurdu. 

A+A-

Çin'in en büyük e-ticaret şirketi Alibaba, Salı günü yaptığı açıklamada, Joe Tsai'nin grubun başkanı olarak Zhang'ın yerini alacağını duyurdu. Wu, Alibaba'nın kurucu ortaklarından biri ve şu anda Taobao ve Tmall Group'un başkanı. Brooklyn Nets'in sahibi Tsai ise şu anda Alibaba'nın yönetim kurulu başkan yardımcısı.

Zhang, şirketin 10 Eylül'de yürürlüğe gireceğini söylediği bu değişiklikten sonra Alibaba Cloud Intelligence Group'a başkan ve genel müdür olarak liderlik etmeye devam edecek.

Bu sürpriz ardıllık duyurusu, Alibaba'nın Mart ayında şirketini altı iş grubuna böleceğini açıklamasının ardından geldi. Şirket o zaman, bunun her bir iş grubunun dış finansman sağlamasına ve Çinli e-ticaret devinin tarihindeki en önemli yeniden yapılanmada halka açılmasına olanak tanıyacağını açıklamıştı.

Wu, Alibaba'nın kuruluşunda teknoloji müdürlüğünün yanı sıra Alipay ve Taobao'da baş teknoloji sorumlusu da dahil olmak üzere şirkette çok sayıda görevde bulundu. Wu ayrıca Alibaba Sağlık Bilgi Teknolojisi'nin direktörlüğünü yaptı ve ileri teknolojilere, kurumsal hizmetlere ve dijital sağlık hizmetlerine yatırım yapmaya odaklanan bir girişim sermayesi şirketi olan Vision Plus Capital'i kurdu.

İlgili Haberler