Almanya dördüncü çeyrekte daraldı

Almanya dördüncü çeyrekte daraldı

Almanya ekonomisi dördüncü çeyrekte daralırken, ekonomistler zayıf gelen veriyle beraber ülkenin resesyona girme riskinin arttığına dikkat çekti.

A+A-

Almanya ekonomisi, bu dönemde yaşanan yeni bir koronavirüs dalgası ve fabrikaların tedarik sorunları yaşamasıyla dördüncü çeyrekte yüzde 0,7 küçüldü. Ekonomistlerin beklentisi ise ekonominin yüzde 0,3 küçüleceği yönündeydi.

Yakın zamanda koronavirüs kısıtlamalarının gevşeyeceğine dair herhangi bir işaret görülmezken Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya salgından kaynaklı ikinci bir resesyona girme riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Almanya’da özel tüketim harcamaları art arda dördüncü çeyrekte de düşüş kaydetti.

ING Ekonomisti Carsten Brzeski, sosyal kısıtlamalar gelecek haftalarda kaldırılsa bile artan enerji fiyatlarının tüketimi baskılayacağını belirterek, “Zayıf dördüncü çeyrek büyümesiyle beraber Almanya’nın bir resesyona girme ihtimali arttı” dedi.

Almanya’nın 2021 yılında araba satışlarının azaldığı tek Avrupa ekonomisi olması, ülkenin çip tedarik krizine karşı ne kadar hassas olduğuna da işaret ediyor. Volkswagen’ın teslimatları ise son on yılın en düşük seviyesine geriledi.

İlgili Haberler