Altın, ABD istihdam verileri ile geriledi, yeni rekor beklentisi bitmedi

Altın, ABD istihdam verileri ile geriledi, yeni rekor beklentisi bitmedi

Altın fiyatları, ABD'de son açıklanan istihdam verilerinin faiz artırımını durdurmayacağı beklentisi yaratmasıyla geriledi

A+A-

ABD Çalışma Bakanlığı'nın açıkladığı Nisan ayına ait istihdam verileri  dün zirve yapan altının gücünü zayıflattı. Verilerin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımını Haziran'da durdurmayacağına dönük endişe yaratması ile ons altın 2.080 doların üzerindeki rekor seviyeden 2.000 doların altına kadar geriledi.

New York Comex'te işlem gören Haziran teslimatlı altın, ons başına 2.024,80 dolara düşerek, gün içinde yüzde 1,5'lik bir kayıpla kapandı. Perşembe günü ise Comex altın, ons başına 2.082,80 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü.

İşlemciler için daha önemli olan spot altın fiyatı ise gün içinde yüzde 1,7 düşüşle 2.015,69 dolara geriledi. Perşembe günü spot altın, rekor seviye olan 2.080,72 doları görmüştü.

Son istihdam verileri Fed'in faiz artırımı konusunda tereddüt yaşayabileceğini gösteriyor. Özellikle Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın, gelecek politika kararlarının veri odaklı olacağını belirttiği düşünülürse.

Fed, enflasyonla mücadelede sağlam iş ve ücret artışını en önemli faktörlerden biri olarak görüyor. Tüketici Fiyat Endeksi ile ölçülen enflasyon, Haziran 2022'de yüzde 9,1 ile 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

OANDA adlı çevrimiçi işlem platformunun analisti Ed Moya, "Altının rekor seviyelere ulaşmasının ardından, Nisan ayındaki tarım dışı istihdam oranlarındaki yükseliş, Fed'in faiz artırımı beklentilerini zayıflatacağından dolayı baskı altında" dedi. Moya, altının önümüzdeki dönemde yeniden rekor seviyelere ulaşma şansının yüksek olduğunu ifade etti.

Bu haber toplam 1253 defa okunmuştur
İlgili Haberler