Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Gözler yarın açıklanacak ABD ÜFE verilerinde

Altın fiyatlarında düşüş sürüyor: Gözler yarın açıklanacak ABD ÜFE verilerinde

Altın fiyatlarında gerileme sürüyor. Yatırımcıların gözü ise yarın açıklanacak ABD ÜFE verilerinde ve bu veriler ons altın fiyatlarında harekete neden olabilir.

A+A-

Altın fiyatlarında gerileme devam ediyor. Ahlatcı Yatırım'ın öngörüsüne göre hafta başında geçtiğimiz 8 ayın zirvesini gören ons altında dün en yüksek 1929 dolar test edildikten sonra gün içinde kısmi geri çekilme gözlendi.
Dün yaklaşık %0,3 değer kaybı ile 1915 dolardan kapanış gerçekleştiren ons altın bu haberin yayınlandığı sıralarda -0,33% değer kaybı ile 1908 dolar seviyesinde fiyatlanıyor. Gün içinde test edilen en düşük seviye 1904 dolar. Dün ABD’de piyasa tatil sebebi ile kapalıydı. Bu sebeple sarı metalde işlem hacmi sınırlı kaldı.

ABD tarafında bugün açıklanacak önemli bir veri akışı bulunmazken yarın açıklanacak ÜFE verisi ons altında oynaklığı etkileyebilir. Altının yukarı ataklarında tekrar güç kazanabilmesi için 1920 dolar direncinin aşılması gerekiyor. 1920 dolar üzerinde fiyatlamanın yükseliş hareketini destekleyeceği piyasada gün içinde ana direnç bölgesi 1910 dolar. Yükseliş trendinde devamlılık sağlanabilirse 1915 ve 1920 dolar direnç bölgeleri olarak takip edilecek. Düşüş hareketinin devam etmesi durumunda 1905 dolar destek noktası olarak izlenecek. Bu nokta altında ise sırasıyla 1900 ve 1895 dolar seviyelerinin gündeme gelebilmesi mümkün.


İlgili Haberler