Altın yükselirken risk almadan kazanç nasıl artırılır?

Altın yükselirken risk almadan kazanç nasıl artırılır?

Altın Rallisi Devam Ederken: Hedge Fon Yöneticisi Farklı Bir Yatırım Stratejisi Öneriyor

A+A-

Altın, yatırımcıların ABD'de yarın açıklanacak enflasyon verileri öncesinde temkinli yaklaşımıyla yükselişini sürdürüyor. Peki bu yükselişte kazançları çeşitlendirmek, sırf altına yatırım yapmanın dışında başka yollar da kullanarak bu rüzgardan faydalanmak mümkün mü? Praetorian Capital Management'ın kurucusu Harris Kupperman'ı altının rallisinden faydalanmak için alışılmadık bir yöntem öneriyor...

Küresel gerilimlerin artacağını ve bunun piyasalarda oynaklığa yol açacağını öngören Kupperman, altını sadece bir emtia olarak değil, aynı zamanda dünya çapındaki korku seviyelerinin bir göstergesi olarak da görüyor. Kupperman, blog yazısında yatırımcılara toptan değerli metaller piyasasında önemli bir oyuncu olan A-Mark Precious Metals'e (AMRK) yatırım yaparak bu korkudan yararlanmalarını öneriyor.

Kupperman, A-Mark'ın geleneksel madencilerden farklı olarak, toptancı konumuyla benzersiz bir avantaja sahip olduğunu ve madencilik faaliyetlerine doğrudan maruz kalmak yerine spreadler yoluyla metal fiyatlarındaki dalgalanmalardan kar elde etme yeteneğine sahip olduğunu vurguluyor. Altın ve gümüş satışlarından elde edilen güçlü gelirler ve istikrarlı hisse başına kazançlar da dahil olmak üzere şirketin sağlam mali durumuna da dikkat çekiyor.

Premium Photo | Gold coin and arrow with an uptrend arrow chart market uptrend investment trading generative ai

Kupperman, A-Mark'ın son çeyreklerde bazı durgunluklar yaşamasına rağmen, geleceğe dair iyimserliğini koruyor ve hisse senedi başına 10 dolara kadar yükselme potansiyeli öngörüyor. 11 ila 13 katlık fiyat-kazanç oranıyla işlem gören hissenin, şirketin geçmiş sermaye getirileri ve büyüme potansiyeli göz önüne alındığında "değerinin altında" olduğunu savunuyor.

Kupperman, A-Mark'ın piyasada daha fazla görünürlük kazandıkça daha yüksek bir prim katsayısına ulaşacağını ve pasif endekslere dahil edilme potansiyeli olduğunu da öngörüyor. A-Mark'a yatırım yapmanın geleneksel altın madenciliği hisselerine kıyasla daha avantajlı olduğunu ve piyasa korkusu ve belirsizliğinden yararlanma stratejisiyle uyumlu olduğunu ileri sürüyor.

Kriz dönemlerinde altının güvenli liman rolü daha da belirgin hale gelirken Kupperman'ın bu alışılmadık yaklaşımı, yatırımcılara geleneksel madencilik yatırımlarının risklerini minimize ederek değerli metalin yükselişinden kâr etme imkanı sunabilir.

 

İlgili Haberler