Amazon harcamalarını azaltan ABD'de indirimlerini artırıyor

Amazon harcamalarını azaltan ABD'de indirimlerini artırıyor

Amazon.com, bu yılın "Prime Day" 48 saatlik alışveriş etkinliği sırasında çok çeşitli mal ve hizmetlerde daha derin indirimler sunarak Salı günü ABD'li alışveriş yapanları enflasyonu azaltan cüzdanları açmaya teşvik etmeyi umuyor. 

A+A-

Enflasyonla geçen bir yıl, bu yıl 11-12 Temmuz'a denk gelen Prime Day öncesinde tüketiciler için ipotek oranlarını, kiraları ve gıda fiyatlarını yükseltti.

CFRA Research analisti Arun Sundaram, Amazon'un bu yıl ABD Prime Day indirimlerinin önceki yıllara göre daha büyük olduğunu söyledi. Bank of America'ya göre çevrimiçi perakendeci, Gap kıyafetlerinde %60, Sony kulaklıklarda %50 ve Peloton egzersiz bisikletlerinde %40 indirim yapıyor.

Amazon Prime üyeleri, doğrudan Amazon'un üçüncü taraf satıcılarından "Prime ile Satın Al" seçeneğini kullanarak Sherpani çantaları ve ZOA Enerji içecekleri gibi ürünlerde %40'a varan tasarruf sağlayabilir.

Çevrimiçi harcamaları takip eden Adobe'ye göre, geçen yıl ABD'de Amazon'un Prime Day alışveriş etkinliği sırasındaki çevrimiçi satışları, enflasyonun vurduğu Amerikalıların indirimli temel ve elektronik ürünlere yönelmesiyle bir önceki yıla göre %8,5 artarak yaklaşık 12 milyar dolara ulaştı.

Running Point Capital Advisors'ın baş yatırım sorumlusu Michael Ashley Schulman, birçok Amerikalı tüketicinin hala pandemi sonrası alışveriş yorgunluğu yaşadığı ve "cüzdanlarını kötüye kullanma" konusunda temkinli davrandığı için Amazon Prime satış büyümesinin bu yıl daha yavaş olacağını söyledi.

Schulman, "Deneyimler, seyahat ve eğlence için daha fazla harcama yapmak istiyorlar" diye ekledi. Running Point Capital Advisors, diğerlerinin yanı sıra Borsa Yatırım Fonları (ETF'ler) aracılığıyla Amazon'a maruz kalıyor.

Alışveriş yapanlar kiler ürünleri, tuvalet malzemeleri ve temizlik malzemeleri gibi günlük temel ihtiyaç maddelerinde indirimlerden yararlandığından, Prime Day 2023'ün Amazon için geçen yıla göre %10 ila %16 artışla yaklaşık 4 milyar ila 6 milyar dolar arasında artan gelir ekleyebileceğini tahmin etti.

Criteo'nun (CRTO.O) Global Baş Gelir Sorumlusu Brian Gleason, bu tür indirimlerin daha zor bir ekonomide alışveriş yapanlar için daha çekici olabileceğini söyledi.

Amazon ayrıca bu yıl ilk Prime Day seyahat indirimlerini sunuyor ve seyahat rezervasyon sitesi Priceline ile iş birliği yaparak, Priceline'ın otellerde %60 indirim sunan Hotel Express fırsatlarında ek %20 indirim sunuyor.

Prime Day'in, "Artı Haftası" boyunca kapsamlı fırsatlar sunan Walmart (WMT.N) gibi diğer perakendecilerin sert rekabetiyle karşılaşması bekleniyor. Walmart + üyelerine yönelik Plus Week, Pazartesi günü başladı.

Ev elektroniği zinciri Best Buy, yine Pazartesi günü başlayan "Temmuzda Kara Cuma" tasarruf etkinliği aracılığıyla daha fazla indirim yapıyor.

Sundaram, "Bu hafta, Kara Cuma ve Siber Pazartesi gibi oldukça büyük bir alışveriş etkinliğine dönüştü" diyen Sundaram, tüm perakendecilerin pazar payı için mücadele ettiğini de sözlerine ekledi.

Bank of America, bu yılki Prime Day satış etkinliğinin ABD'de Amazon için yıldan yıla %12 artışla 12 milyar $ brüt mal değeri (GMV) üreteceğini tahmin ediyor.

Reuters tarafından görülen satıcı bildirim platformunun ekran görüntülerine göre Amazon, bu yıl bir başka Prime satış etkinliği daha planlıyor. Şirket, pazar yeri satıcılarını dördüncü çeyrekte başlayacak bir "Prime Fall Deal Event" için anlaşma sunmaları konusunda bilgilendirdi. Kesin tarih belirsiz ve Amazon sonbahar indirimleri hakkında yorum yapmadı. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler