Amazon Prime Video reklam gösterimine başlıyor

Amazon Prime Video reklam gösterimine başlıyor

Amazon Prime Video gelecek yıldan itibaren reklam içermeye başlayacak.

A+A-

Amazon, TV şovları ve filmler yaratmak için daha fazla para harcamaya çalışırken 2024 yılında Prime Video yayın hizmetine reklam eklemeye hazırlanıyor.

ABD, Almanya ve Kanada'dakilerle birlikte İngiltere'deki Prime müşterileri, ek bir ücret karşılığında "reklamsız" seçeneğe abone olmadıkları takdirde önümüzdeki yılın başlarında reklam görecekler.

Amazon yaptığı açıklamada Prime Video'nun hala "çok cazip bir değer" sunduğunu söyledi. Amazon bu kararıyla Disney+ ve Netflix gibi rakiplerin benzer hamlelerini takip ediyor.

Amazon, reklamların 2024 yılının ilerleyen dönemlerinde Fransa, İtalya, İspanya, Meksika ve Avustralya'da tanıtılacağını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Prime aboneleri için ayda ekstra 2,99 $ karşılığında "reklamsız" abonelik katmanını kullanıma sunacak.

Amazon, diğer ülkeler için fiyatlandırmanın daha sonraki bir tarihte açıklanacağını söyledi.

Amazon, "İlgi çekici içeriğe yatırım yapmaya devam etmek ve bu yatırımı uzun bir süre boyunca artırmaya devam etmek için, 2024'ten itibaren Prime Video şovları ve filmleri İngiltere'de sınırlı reklamlar içerecek" dedi.

Ancak diğer yayın şirketlerinin benzer duyurularının ardından müşteriler hayal kırıklıklarını dile getirdiler.

Disney+ reklam destekli hizmetini Ağustos ayında İngiltere'ye genişletirken, Netflix de geçen yıl "reklamlı temel" yayın planını tanıttı.

Bu, reklamsız, abonelik tabanlı yayın dünyasına öncülük eden Netflix için büyük bir değişim anlamına geliyordu.

Midia Research'ten analist Hanna Kahlert, birçok insanın zaten parasını ödedikleri hizmetlerde reklam olması fikrinden hoşlanmadığını, ancak bazılarının yayın planını daha ucuz hale getiriyorsa bu uygulamayı kabul ettiğini söyledi.

Ancak Amazon'un iptal dalgasından korkmadan bu değişikliği yapabilecek güce sahip olduğunu, çünkü yayın akışının Prime paketinin sadece bir parçası olduğunu söyledi.

Kahlert "Rekabet birebir aynı değil" dedi ve ekledi: "İzleyiciler abone olma kararını sadece içerik ya da videodaki izleyici deneyimi nedeniyle vermiyor, bunun yerine bir dizi kolaylık faktörünü de göz önünde bulunduruyor... Reklam olsun ya da olmasın, Amazon hala kolaylık konusunda kazanıyor ve içeriği de tartışmasız bir bonus."

İlgili Haberler