Amazon'da işten çıkarmalar başlıyor: Detaylar belli oldu

Amazon'da işten çıkarmalar başlıyor: Detaylar belli oldu

Amazon, personele yolladığı e-mailde işten çıkarılacak olanları tazminat ödemesi, geçiş hakları ve dışarıdan işe yerleştirme desteği içeren bir paketle destekleyeceklerini belirtti.

A+A-

ABD merkezli e-ticaret şirketi Amazon, tarihinin en büyük işten çıkarma operasyonu için düğmeye bastı.

Amazon’un Cihazlar ve Hizmetler Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Limp çalışanlara yazdığı mektupta, işten çıkarılması belirlenen çalışanların şirket içinde başka bir rol bulmaları veya işten ayrılmayı kabul etmeleri için iki ay süre verdiklerini belirtti.

Bloomberg HT'nin haberine göre Amazon’un Kıdemli Başkan Yardımcısı Limp “Yıllık işletme planlaması inceleme sürecimizin bir parçası olarak, her zaman işletmelerimize ve neyi değiştirmemiz gerektiğine inandığımıza bakarız. Mevcut makro-ekonomik ortam ve birkaç yıllık hızlı işe alım politikamız göz önüne alındığında, bu süreçten geçerken, bazı ekipler ayarlamalar yapıyor, bu da bazı durumlarda belirli rollerin artık gerekli olmadığı anlamına geliyor. Bu kararları hafife almıyoruz ve bundan etkilenebilecek tüm çalışanları desteklemek için çalışıyoruz" açıklamasını yaptı. 

"Yetenekli Amazonları kaybetmek acı"

Kıdemli Başkan Yardımcısı çalışanlarına yazdığı mektupta, "Sonuç olarak yetenekli Amazonları kaybedeceğimizi bildiğimiz için bu haberi vermek zorunda olmak bana acı veriyor. Kurduğumuz ekiple inanılmaz derecede gurur duyuyorum ve değerli bir ekip üyesinin ayrılmasının bile hiçbirimizin istediği bir sonuç olmadığını görmek" ifadelerine yer verdi.

Açıklama, bu hafta başlarında şirket genelinde rakamı 10 bine, yani genel şirket çalışan sayısının yaklaşık yüzde 3'üne denk gelen işten çıkarım raporunun ardından geldi.

İşten çıkarmalar Amazon'un cihazlar organizasyonunu, perakende bölümünü ve insan kaynaklarını etkileyecek.

İlgili Haberler