Antalya'da kiralar 2 ayda 5'e katlandı

Antalya'da kiralar 2 ayda 5'e katlandı

Antalya'da bazı bölgelerde kiralar son 2 ayda 5 katına kadar çıktı. 2 ay önce 2-3 bin TL'ye kiraya verilen daireler, bugün 15-20 bin TL'ye kiralanıyor.

A+A-

Turizm kenti Antalya’da Rusya-Ukrayna savaşının ardından 2 ay içinde ev kiralarının fiyatı 5 katına kadar yükseldi. Bazı bölgelerdeki astronomik fiyatlar ise tepki çekti. 2 ay önce 2-3 binden kiracı bulan daireler bugün, 15-20 bin TL’ye kiraya verilebiliyor.

Antalya Emlakçılar, Oto Galericiler ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, “Bu fiyatların balon olduğuna inanıyorum ama bir denetleme kesinlikle gelmesi lazım” dedi.

Her dönem yerli ve yabancı milyonlarca misafiri ağırlayan turizm kenti Antalya, son dönemde gayrimenkul satışı ve yükselen kira ücretleri ile de dikkat çekmeye başladı. 20 Şubat’ta başlayan Rusya -Ukrayna Savaşının ardından kente hızlı bir göç başladı. Ukraynalılar daha önce tatil için geldikleri Antalya’ya bu kez yerleşmek için gelmeye başladı. Talep fazla olunca kısıtlı sayıdaki gayrimenkul fiyatları hızlı bir yükselişe geçti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler