Antfin Holdings Hindistanlı Paytm hisselerini azaltıyor

Antfin Holdings Hindistanlı Paytm hisselerini azaltıyor

Antfin Holdings, Hindistanlı Paytm şirketindeki %10,3 hissesini 628 milyon dolara satıyor.

A+A-

Çinli Ant Financial'ın bir iştiraki Hindistan'ın Paytm şirketindeki %10,3'lük hissesini satacak ve şirketin kurucusu ve CEO'su Hindistan'ın en büyük ödeme şirketlerinden birinin sahiplik yapısını basitleştirmek için hisselerini arttırmayı planlıyor.

Fintech şirketi Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Vijay Shekhar Sharma'nın Antfin (Netherlands) Holding B.V.'den 628 milyon dolar değerinde %10,3'lük bir hisse satın alacağını söyledi.

Paytm hisseleri duyurunun ardından Pazartesi günü %11,4'e kadar yükseldi ve bu yıl şimdiye kadar %50'den fazla değer kazandı.

Sharma'nın Antfin (Hollanda) Holding B.V.'den hisse alımı Paytm'in son kapanış fiyatı olan hisse başına 796,6 rupi üzerinden fiyatlandırıldı.

Hisse satışının ardından Antfin, hisselerinin %13,5'e düşmesiyle birlikte şirketin en büyük hissedarı olmaktan çıkacak.

Şubat ayında Çinli Alibaba (9988.HK) Paytm'deki hisselerinin tamamını satarak şirketten çıkmıştı.

Japon yatırım şirketi Softbank Group Corp (9984.T) da Paytm'deki hisselerini açık piyasa anlaşmaları yoluyla azaltıyor ve son anlaşmasının ardından hisse oranı %9,18'e düştü.

Paytm'in kurucusu Sharma artık %19,42'lik hissesiyle dijital ödeme şirketinin en büyük hissedarı olacak.

Paytm'den yapılan açıklamada, "Bu satın alma için herhangi bir nakit ödeme yapılmayacak ve Bay Sharma tarafından doğrudan veya başka bir şekilde herhangi bir rehin, garanti veya başka bir değer güvencesi de sağlanmayacaktır" denildi.

Şirket, Paytm'in yönetiminde veya kontrolünde herhangi bir değişiklik olmayacağını, Sharma ve mevcut yönetim kurulunun görevlerine devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Sharma'nın denizaşırı kuruluşu olan Resilient Asset Management, satın alma karşılığında Antfin'e isteğe bağlı olarak dönüştürülebilir tahvil ihraç edecek.

İlgili Haberler