Apple AirTag sayesinde polis araç hırsızını yakaladı

Apple AirTag sayesinde polis araç hırsızını yakaladı

ABD'de Nashville polisi çalınan bir aracın izini sürmek için AirTag kullandı, hırsızı yakalamayı başardı.

A+A-

Apple'ın eşya takip cihazı sadece birkaç yıldır piyasada ancak şimdiden inanılmaz derecede faydalı olduğu kanıtlandı. Çalınan bisiklet ve otomobillerin izini sürmeye yardımcı oldu, ancak her zaman mutlu bir sonuca ulaşılamıyor.

Polisin bir AirTag sayesinde şüpheli bir araba hırsızının izini bulabildiği Nashville'de mağdur, polise arabasının 3 Ağustos'ta çalındığını ancak içinde bir AirTag takılı olduğunu bildirdi.

Metropolitan Nashville Polis Departmanı, araçtaki AirTag'i takip etti. Araba, yerel bir berber dükkanında durdu ve Kevonta Brooks olduğu tespit edilen şüpheli bir yolcuyla birlikte içeri girdi. Bir polis hava birimi Brooks'un eşkalini iletti ve bölgedeki kolluk kuvvetleri onu gözaltına aldı.

Brooks 28,500 $ kefaletle gözaltında tutuluyor. Araç hırsızlığı ve izinsiz araç kullanımı da dahil olmak üzere çeşitli suçlamalarla karşı karşıya.

AirTag, kısmen küçük boyutu ve ağımı bul özelliği sayesinde Apple'ın en popüler aksesuarlarından biri haline geldi. Havayolları tarafından kaybedilen bagajların bulunmasında pek çok kişiye yardımcı olduğu da kesin.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler