Apple, bankaların 10 katı faiz vermeye başladı

Apple, bankaların 10 katı faiz vermeye başladı

Bankacılık krizi sonrasında ABD'de artan mevduat yarışında Apple bankaların 10 katı faiz vadetmeye başladı

A+A-

borsatek.com - ABD'de bankacılık iflasları sonrası mevduat rekabeti kızışırken Apple kart müşterilerine yüksek getirili tasarruf sunmaya başladı. 

Apple Inc, Pazartesi günü ortağı Goldman Sachs Group Inc ile birlikte duyurduğu yeni yüksek getirili mevduat hesabıyla, finansal kurumlar arasında artan rekabetin ortasında ABD'li tasarruf sahiplerini çekmeye çalışıyor.

Apple, Apple Card kullanıcılarının tasarruf hesaplarından %4,15 oranında ya da ulusal ortalamanın 10 katı daha fazla kazanabileceğini belirtirken, Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun Mart ayı verilerine göre tüketicilerin banka hesaplarındaki tasarruflardan ortalama %0,37 kazandığını ifade etti.

ABD'de bölgesel ve küçük bankalar, yeni hesaplar açmak için yüksek oranlar ve nakit bonuslar da dahil olmak üzere promosyonlar düzenleyerek mevduat için rekabet ediyor.

Bu hamleler, Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın iflaslarının ardından Mart ayında tedirgin olan tüketicilerin milyarlarca doları küçük kreditörlerden bankacılık devlerine taşımasının ardından gerçekleşti.

Apple'ın sunduğu oran, Goldman Sachs'ın dijital tüketici bankası Marcus'ta çevrimiçi tasarruf hesabı için sunduğu %3,9'luk orandan daha yüksek.

Apple Card nedir?

Apple Card, Apple Inc. tarafından oluşturulan ve Goldman Sachs tarafından verilen, öncelikle iPhone, iPad, Apple Watch veya Mac gibi bir Apple aygıtında Apple Pay ile kullanılmak üzere tasarlanmış bir kredi kartıdır. Apple, "Apple Pay" için optimize edilmiş ancak yine de tüm işlemleriniz için geleneksel bir kredi kartı gibi çalışacak olan kart için Goldman Sachs ile ortaklık yapıyor. 

Apple Card'ı Kimler Alabilir?

Bir Apple Card almak için 18 yaşında veya daha büyük olmanız ve bir ABD vatandaşı olmanız veya ABD'de ikamet adresi olan (Posta Kutusu olmayan) yasal bir ABD sakini olmanız gerekir.

Apple Card'ı kullanmak için iOS 12.4 veya sonraki bir sürümü çalıştıran bir iPhone gereklidir ve bir ‌iPhone‌'unuz yoksa kart kullanılamaz. İki faktörlü kimlik doğrulama açık olmalı ve ‌iPhone‌ cihazınızda ‌Apple Kimliğiniz‌ ile iCloud'da oturum açmış olmalısınız .

İlgili Haberler