Apple hisse senedi doyuma ulaştı: İşte yatırım için en iyi alternatif hisseler

Apple hisse senedi doyuma ulaştı: İşte yatırım için en iyi alternatif hisseler

Apple'ın piyasa değeri 3 trilyon dolara koşarken yatırımcılar için de doyum noktasına oldukça yaklaştı. Peki Apple'a alternatif en iyi hisse senetleri hangileri?

A+A-

2023'ün yarısı aslında bitti. Yıla oldukça iyi bir başlangıç yaptık. Teknoloji devleri, diğer hisse senetlerinin çoğunu toz içinde bırakarak ilerledi. Nasdaq 100 bugüne kadar yaklaşık %37 artış gösterdi. Bu, 1986'ya kadar olan verilere göre kayıtlara geçen en iyi yıl başlangıcı.

Apple ve Nvidia gibi en büyük isimlerden artık pek kar edemeyeceğinden endişelenen yatırımcılar, 2023'ün ikinci yarısında performans açığını kapatabilecek bazı hisse senetleri aramaya başlamalı.

Sekiz hisse senedinin performansını tersine çevirme şansı var gibi görünüyor. Belirli bir sıralama olmaksızın bu sekiz hisse senedi şunlardır: Moderna, güneş teknolojisi şirketi Enphase Energy, yazılım üreticisi Alteryx, elektrikli araç şarj şirketi ChargePoint, kamu hizmeti şirketi NextEra Energy, makine üreticisi CNH Industrial, Harley-Davidson ve Nasdaq.

Tesla'nın iyi bir alternatifi

Moderna ve ChargePoint kârlı değil. Moderna 2022'de çok para kazandı, ancak daha az Covid aşısı daha az kazanç anlamına geliyor. Yine de şirket çekici bir teknolojiye sahip. ChargePoint, esasen elektrikli araçların yükselişinden yararlanan bir start-up. Elektrikli araç şarj şirketlerinin en değerlisi ve 2023'te şu ana kadar %100'den fazla değer kazanan Tesla hissesinden başka bir şey satın almak isteyen yatırımcılar için başlamak için iyi bir yer.

NextEra ve Enphase yenilenebilir enerji devleri. Teknoloji baskın bir pazar gücü haline geldiği için kamu hizmeti hisse senetleri bir miktar gözden düştü. Enphase güneş enerjisi için teknoloji üretiyor ve yatırımcılar düşen fiyatlar konusunda endişeli. Ancak TD Cowen analisti Jeffrey Osborne, geçtiğimiz günlerde fiyatların artık "istikrarlı" olduğunu yazdı.

Harley, şirketi inceleyen analistlerin yalnızca %50'sinin Al (Yapay Zeka) notuyla listelenen hisse senetleri arasında en az popüler olanı. S&P 500'deki bir hisse senedi için ortalama Satın Al derecelendirme oranı yaklaşık %55'tir. Hisseler ayrıca tahmini kazançların yaklaşık 7 katından işlem görerek bir tür değer, aykırı seçim haline geliyor.

CNH Industrial da 2023 kazanç tahminlerinin yaklaşık 8 katı gibi büyük bir katsayı ile işlem görmüyor, ancak işleri iyi gidiyor ve Deere ile akran. Her ikisi de çiftçilere para tasarrufu sağlayan akıllı tarım teknolojilerine yönelik eğilimden yararlanıyor. Deere hisseleri yaklaşık 13 katından işlem görüyor.

Nasdaq hisseleri kısmen Adenza'nın büyük satın alımı nedeniyle düştü. Yatırımcılar, şirkete işi entegre etmesi ve gelecekte büyümesi için yeterince kredi vermemiş olabilir.

Alteryx veri analiz yazılımı sağlıyor ve satışları yılda yaklaşık %15 artıyor. Kazançların 60 katından fazla, ancak kazanç tahminleri son üç ayda yaklaşık %68 arttı. Analistler şimdi şirketin 2023'te yaklaşık 40 sent olan önceki tahminlerden yaklaşık 68 sent kazanmasını bekliyor.

İlgili Haberler