Apple hisseleri yüzde 30 daha prim potansiyeli taşıyor

Apple hisseleri yüzde 30 daha prim potansiyeli taşıyor

Apple, Cuma günü New York'ta borsanın açılmasıyla birlikte 3 trilyon dolar değerine ulaşarak iPhone üreticisi ve daha geniş anlamda teknoloji sektörü için bir kilometre taşı oldu.

A+A-

Apple hisse senedi cuma günkü erken işlemlerde %1.5 artışla 191.78$'dan açılarak 3 trilyon $'lık piyasa değerine denk gelen 190.74$ seviyesinin üzerine çıktı. Apple'ın piyasa değeri şu anda S&P 500 endeksindeki en alttaki 202 şirketin toplamından daha fazla. Şirket ayrıca aşağıdaki S&P 500 sektörlerinin her birinden ayrı ayrı daha değerli: Tüketici Temel Malları, Enerji, Kamu Hizmetleri, Malzeme ve Gayrimenkul.

Apple 2022'nin başlarında gün içi işlemlerde kısa bir süre için 3 trilyon dolar değerini aşmış olsa da, daha önce hiç bu seviyenin üzerinde açılmamış ve bu seviyenin üzerinde kapanmamıştı; bu da hisse senedi üzerinde şimdilik baskı oluşturuyor. Ancak uzmanlara göre hissenin yükselmeye devam edebileceğine inanmak için daha çok neden var.

Teknoloji devi, 2023 yılında yaklaşık %47 artışla ve sırasıyla %3,5, %15,5 ve %31,5 artış gösteren Dow Jones Industrial Average, S&P 500 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq'ın performanslarını geride bırakarak dikkate değer bir ralli yaptı.

Wedbush analisti Dan Ives Cuma günkü notunda "teknoloji sektörü için tarihi bir gün. Apple ayıları ve şüphecileri başlarını kaşımaya devam ediyor, çünkü birçoğu Apple'ın bu yıl daha zorlu bir zeminde 'kırık büyüme hikayesi' çağrısında bulundu ve biz bunun tam tersinin gerçekleştiğine kesinlikle inanıyoruz," diye yazdı.

Wall Street'e göre, FactSet'in anketine katılan yaklaşık 40 analist arasında ortalama Satın Al notu alan hisse senedi hala kazanç için iyi durumda. 

Citi analistleri de Perşembe günü yükseliş korosuna katılarak "Apple'ı Satın Al" notu ve 240 $ hedef fiyatla listelerine eklediler. Hedef fiyatları Perşembe günkü kapanış fiyatı olan 189,59 $'a oranla %27'lik kazanç anlamına geliyor.

Analistler yayınladıkları notta, "Apple makro yavaşlama ve tüketici harcamaları üzerindeki enflasyonist baskıyı, Android telefonlardan sürekli olarak pay kazanarak yönetiyor, mevcut seviyelerden ~%30 daha fazla yukarı yönlü potansiyel görüyoruz," diye yazdı. 

Piyasanın, şirketin devam eden brüt marj genişlemesini hafife aldığına inanıyoruz," diyen analistler devamında ise, iPhone satışlarının premium segmente kaymasının, Çin ve Hindistan'da daha fazla pay kazanımının, çiplerin kendi tasarımlarının devam etmesinin ve daha yüksek marjlı hizmet satış karışımının olumlu faktörler olduğunu belirttiler.

İlgili Haberler