Apple iPhone 16 ile yepyeni bir düğmeyi kullanıcılara sunacak

Apple iPhone 16 ile yepyeni bir düğmeyi kullanıcılara sunacak

iPhone 16 beraberinde pek çok yenilikle gelmesi bekleniyor. Ekstra Düğme, Yeri Değiştirilmiş mmWave Anteni ve Dokunsal Eylem Düğmesi bunlardan sadece birkaçı...

A+A-

Geçmişte Apple'ın planlarıyla ilgili doğru sızıntı haberler paylaşan Instant Digital'e göre, yaklaşmakta olan iPhone 16 modelleri ekstra bir düğme ile donatılabilir. Instant Digital, ek bir düğmenin "kuvvetle muhtemel" olduğunu ve Apple'ın bu değişikliği karşılamak için mmWave antenini cihazın sağ yerine soluna taşımayı planladığını iddia ediyor.

Apple'ın mevcut standart düğme tasarımı yerine düğme için katı hal teknolojisine geçmesi beklendiğinden, iPhone 16 Pro Action Button'ın cihazla aynı hizada olacağı düşünülüyor.

Eylem Düğmesinde değişiklikler beklense de, ses tuşları ve güç tuşlarının hiçbir değişiklik olmadan aynı kalacağı söyleniyor. 

Instant Digital tarafından paylaşılan bilgiler, MacRumors'un Eylül ayı sonunda yayınladığı ve iPhone 16'ya gelmesi beklenen ekstra düğmeyi vurgulayan ayrıntıları yansıtıyor. Apple bu düğmeyi dahili olarak "Yakalama Düğmesi" olarak adlandırıyor, ancak tam olarak ne için kullanılacağı belirsizliğini koruyor. Düğme, cihazın sağ tarafındaki güç düğmesinin altında yer alacak ve standart bir düğme yerine kapasitif bir düğme olacak.

Ayrıca daha önce mmWave anteninin ses düğmelerinin altındaki boşluğa yeniden konumlandırıldığını ve Eylem Düğmesi için katı hal teknolojisinin benimsendiğini belirtmiştik. Kaynaklarımız, yeni düğmenin temel iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modelleri de dahil olmak üzere tüm iPhone 16 modellerinde tanıtılacağını belirtti.

Bu haber toplam 1065 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler