Apple'ın iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modelleri nasıl görünecek?

Apple'ın iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modelleri nasıl görünecek?

Apple'ın Eylül ayında duyuracağı iPhone 16 serisi telefonları nasıl görünecek? Tasarımda hangi noktalar öne çıkacak?

A+A-

Apple'ın iPhone 15 Pro ile tanıttığı kavisli kenarlar ve titanyum çerçeve üzerine inşa edilen yeni nesil iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max, daha büyük ekran boyutlarına ve yeni bir kapasitif Yakalama düğmesine sahip olacak.

Birden fazla kaynak tarafından bildirildiği üzere, iPhone 16 Pro (kod adı Diablo) ve iPhone 16 Pro Max (kod adı Lightning), 6,1 inç ve 6,7 inç yerine 6,3 inç ve 6,9 inç boyutlarında daha büyük ekranlara sahip olacak. Bu değişikliğin olası bir açıklaması, bu yıl her iki Pro iPhone modelinde de bulunması beklenen 5x tetraprism Telephoto kamera ile ilgili. iPhone 15 serisinde sadece daha büyük olan iPhone 15 Pro Max'te 5x Telefoto lens bulunurken, daha küçük olan iPhone 15 Pro'da bulunmuyor. Bu yılki cihazların boyutlarının artması Apple'a tetraprism Telefoto kamerayı hem iPhone 16 Pro hem de 16 Pro Max'e eklemek için alan sağlayacak.

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max'in genel form faktörü ve genel tasarımı Apple'ın geliştirme aşaması boyunca tutarlı kalırken, şirket cihazlar için farklı tasarım ayrıntılarını denedi. Test edilen toplam dört düğme konfigürasyonu vardı ve Apple, iPhone 15 Pro'dakine benzer bir düğme tasarımında karar kılmış gibi görünüyor, ancak iPhone'un sağ tarafında ek bir düğme var.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'te olduğu gibi, iPhone 16 serisindeki her iki Pro modeli de çok amaçlı bir Eylem düğmesiyle donatılacak. Bu düğme, kullanıcının tercihine bağlı olarak bir dizi işlevi yerine getirecek şekilde yapılandırılabilecek. Apple, Eylem düğmesi için daha büyük boyutlar ve farklı tasarımlar denemiş olsa da, mevcut tasarım belgeleri Eylem düğmesinin mevcut iPhone 15 Pro'da bulunanla aynı boyutta olacağını gösteriyor.

Atlas kod adıyla geliştirilen daha önceki bir Action düğmesi tasarımı, kuvvet sensörüne sahip daha büyük bir kapasitif düğme olarak tasarlanmıştı. En son iPhone 16 Pro ve Pro Max tasarımlarında bu daha büyük Action düğmesinin yer almadığı göz önüne alındığında, Atlas projesinin geleceği belirsizliğini koruyor ve Apple'ın Atlas projesini standart bir mekanik Action düğmesi lehine iptal etmiş olması mümkün.

Sağ tarafta, iPhone 16 Pro modelleri, Aralık ayında standart iPhone 16 modellerinin görüntülerinde gösterdiğimiz yepyeni bir Yakalama düğmesine sahip. Nova kod adıyla geliştirilen Capture düğmesinin kuvvet sensörü işlevine sahip kapasitif tipte bir düğme olması bekleniyor ve Bloomberg'den Mark Gurman kısa süre önce bunun video çekmek için kullanılacağını doğruladı. Güç düğmesinin altında yer alıyor, bu da ABD modellerinde Apple'ın mmWave antenini cihazın sağ tarafından sol tarafına taşıdığı anlamına geliyor. Yakalama düğmesi iPhone'un çerçevesi ile aynı hizada olacak ve güç ve ses düğmeleri gibi çıkıntı yapmayacak.

Malzemeler açısından iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max, iPhone 15 Pro için kullanılan 5. Sınıf Titanyum (Ti-6Al-4V) kullanmaya devam edecek ve genel kaplamada önemli bir değişiklik olmayacak. Renkler söz konusu olduğunda, Apple'ın prototipleri Apple tarafından "Beyaz Titanyum" olarak pazarlanan bir "Gümüş" rengi kullanıyor. Belgeler, Apple'ın şimdiye kadar test amacıyla iPhone 15 Pro ve Pro Max'teki mevcut renkleri kullandığını ve başka bir renk seçeneği eklemeyi planladığını gösteriyor. Ne yazık ki, şu anda yeni renk seçeneği hakkında herhangi bir ayrıntı yok.

İlgili Haberler