Apple, Rusya’nın mahkeme kararını takmadı!

Apple, Rusya’nın mahkeme kararını takmadı!

Apple, Epic Games ardından Rusya ile de App Store satın alımları hakkında anlaşmazlığa düştü ve verilen mahkeme kararına uymadı.

A+A-

Dünyanın en çok tercih edilen teknoloji markalarından biri Apple, son zamanlarda zorlu yasal süreçlerden geçiyor. Şirketin başı App Store ve komisyon ücretleri ile belada. Epic Games ile süren davasının yanında Rusya, geliştiricilerin Apple cihazlarda uygulamalara alternatif satın alma seçenekleri eklemesi gerektiği kararına vardı.

Bu konuda Rusya ile anlaşmaya varamayan şirket, Federal Antitröst Servisi‘nin (FAS) verdiği karara itiraz ederek tepkisini gösterdi. Bunun üzerine şirket, yasal işlem başlattı. Apple, uygulamalara alternatif satın alma seçeneği ekleme fikrine sıcak bakmıyor. İşte ayrıntılar…

Apple, iPhone ve iPad cihazlarda App Store üzerinden indirilen uygulamalardan yüzde 15 ile yüzde 30‘luk bir kesinti alıyor. Buna ücretli abonelik içeren uygulamaların ödemeleri de dahil ve Apple cihazlar için tek uygulama marketi App Store. Epic Games ve birkaç ülkenin ardından şimdi sorun Rusya.

Avrupa Birliği sınırlarında antitröst topluluklar dahil olmak üzere birçok kuruluş, Apple’ın uygulamalardan yaptığı bu kesintinin rekabete aykırı olduğunu düşünüp karşı çıkmıştı. Şimdi ise Rusya, aynı tutumu sergiliyor. Federal Antitröst Servisi, şirkete bu konuda 30 Eylül‘e kadar süre vermişti, ancak Apple para cezasını göze alarak FAS’ın isteklerini yerine getirmedi.

Şirket, politikasını korumak için müşterilere App Store platformunu kullanırken alternatif satın alma seçenekleri hakkında bilgi vermelerine izin vermeye zorlayan bir uyarının yargısal incelemeleri hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Para cezasına rağmen verilen tarihe uymayan şirket, FAS’ı mahkemeye verdi. Teknoloji devi, aynı konuda ABD‘ye karşı da savaşıyor.

Etiketler : , ,