Apple’dan Türkiye'ye bir zam daha geliyor

Apple’dan Türkiye'ye bir zam daha geliyor

Apple bu defa da oyun ve uygulama ücretlerine zam yaptı. 1 dolar değerindeki uygulamaların fiyatı 10,99 TL'den 16,99 TL'ye çıkacak.

A+A-

Türk Lirası’ndaki değer kaybı nedeniyle yaklaşık 2 hafta önce Apple cihazlarına zam gelmişti. iPhone, iPad, Apple Watch, Macbook gibi modellere yüzde 25 oranında fiyat artışı uygulanmıştı. Apple şimdi de App Store’daki uygulama ve oyun ücretlerine zam yapıyor.

Apple’ın geliştiricilere yönelik web sayfasında yayınlanan duyuruya göre önümüzdeki günlerde App Store fiyatlarında güncelleme yapılacak. Zamlı fiyat tarifesi açıklandı. Döviz kurundaki artış nedeniyle güncelleme yapıldığı belirtildi. Geliştiriciler zamlı tarifeye uymak zorunda ancak uygulama içi aboneliklerde mevcut fiyatları korumayı tercih edebilecek.

1 dolarlık uygulamalar 17 TL oluyor

Apple yeni tarifede 1 doları 17 TL olarak kabul etmiş. ABD'de 1 dolarak olarak ücretlendirilen Tier 1 düzeyindeki uygulama ücretleri Türkiye'de 10,99 TL’den 16,99 TL’ye çıkacak. Daha önce 22,99 TL olan uygulama ücretleri ise 34,99 TL’ye çıkacak.

En ucuz uygulamalara yüzde 50 zam geliyor

Daha önce en düşük fiyatlandırma için 1,99 TL'lik ücret belirlenmişti ancak zamla birlikte en ucuz uygulama ücreti 2,99 TL’ye çıkacak. En ucuz uygulamalara yüzde 50 oranında zam gelecek.

Zamlı fiyatların ne zaman yürürlüğe gireceği açıklanmadı. Yalnızca “Önümüzdeki günlerde” ifadesi kullanıldı. Satın almayı düşündüğünüz veya abonelik başlatmayı düşündüğünüz uygulamalar varsa elinizi çabuk tutmakta fayda var. Apple Music, Apple Arcade gibi servislere zam gelip gelmeyeceği bilinmiyor.