Apple'ın App Store korkusu: iPhone sahipleri için risk artacak

Apple'ın App Store korkusu: iPhone sahipleri için risk artacak

Teknoloji devi Apple'ın App Store'a alternatif uygulama mağazaları için kapıları açmasıyla App Store başkanı Phil Schiller kaygılarını anlattı. Schiller, alternatif App Store platformlarının iPhone'ları daha riskli hale getireceğini kaydetti.

A+A-

Şu anda beta sürümünde olan iOS 17.4'ten itibaren Apple, AB'de iPhone'da alternatif uygulama pazarlarına izin veriyor. Apple bu değişikliği, önümüzdeki ay tam olarak yürürlüğe girecek olan AB'nin Dijital Piyasalar Yasası kapsamındaki yeni düzenlemelere uymak için yaptı.

Fast Company'den Michael Grothaus ile bugün yayınlanan bir röportajda, Apple'ın eski pazarlama şefi ve mevcut App Store başkanı Phil Schiller, bu alternatif uygulama pazarlarıyla ilişkili gizlilik ve güvenlik riskleri olduğunu söyledi:

"Bu yeni düzenlemeler, geliştiriciler için yeni seçenekler getirirken, aynı zamanda yeni riskleri de beraberinde getiriyor. Bundan kaçış yok. Bu nedenle herkes için bu riskleri en aza indirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diyen Schiller, Avrupa Komisyonu'nun Dijital Piyasalar Yasası'nın gizlilik ve güvenlik üzerindeki etkileri hakkında yakın zamanda yaptığı bir tartışmada şunları söyledi:

"Bu risklerden biri, kullanıcıların kötü amaçlı veya güvenli olmayan uygulamaları indirme potansiyelidir, ancak Apple, bu uygulamaların alternatif uygulama pazarlarında bulunmasını mümkün olduğunca önlemek için otomatik süreçlerin ve temel bir insan incelemesinin bir kombinasyonu yoluyla tüm uygulamaları kontrol edecek."

Yine de Apple, bu kontrol sürecinin App Store inceleme süreci ve geliştiricilerin uyması gereken yönergeler kadar kapsamlı olmayacağını kaydetti.

Schiller'e göre bir başka risk de App Store'un sakıncalı içerikle ilgili katı kurallarının alternatif uygulama pazarlarını kapsamaması olabilir:

Schiller, "App Store'umuzda belirli türden sakıncalı içeriklere izin vermemek ya da kullanıcılara kendileri için neyin en iyi olduğuna karar vermeleri için bu deneyim üzerinde kontrol sağlamak amacıyla yapmamız gerekenler konusunda ailelerden ve hükümetlerden çok sayıda görüş aldık ve bu konuda kurallarımız var," dedi ve ekledi: "Bu kurallar, kendi kurallarını koymayı tercih etmedikleri sürece başka bir pazarda geçerli olmayacaktır. Bu durum kullanıcıların ve ailelerin sakıncalı içeriklerle ya da başka deneyimlerle karşılaşma riskini artırıyor mu? Evet, artırır."

Etiketler : , ,
İlgili Haberler