Apple'ın kurucusundan yapay zeka ile ilgili korkutan uyarı

Apple'ın kurucusundan yapay zeka ile ilgili korkutan uyarı

Apple'ın kurucu ortağı yapay zekanın dolandırıcıların önünü açabileceğini söyledi ve bu konuda hazırlık yapılmasını önerdi.

A+A-

Apple'ın kurucu ortağı Steve Wozniak, yapay zekanın "kötü aktörlerin" dolandırıcılık yapmasını kolaylaştıracağını iddia etti.

1976'da Steve Jobs ile birlikte Apple'ı kuran Steve Wozniak, BBC'nin teknoloji editörü Zoe Kleinman ile yapay zeka konusundaki endişelerini ve sektörde daha fazla düzenleme yapılması çağrılarını tartışmak üzere bir röportaj yaptı.

BBC'ye konuşan Wozniak, OpenAI'nin ChatGPT'si gibi araçların "kulağa çok akıllıca gelen" metinler üreterek dolandırıcıları daha da inandırıcı hale getirdiğini belirterek, "Yapay zeka o kadar akıllı ki kötü oyunculara, kim oldukları konusunda sizi kandırmak isteyenlere açık" dedi.

Ayrıca, bireylerin yapay zeka tarafından üretilen ve daha sonra kamusal alanda yayınlanan her şey için sorumluluk alması gerektiğini söyledi ve "Yapay zeka tarafından üretilen şeylerin sorumluluğunu gerçek bir insan üstlenmelidir" dedi.

1985'te Apple'dan ayrılan ancak 2020 gibi yakın bir tarihte hala Apple'da çalıştığını söyleyen Silikon Vadisi emektarı, büyük teknoloji firmalarının yapay zekanın gelişiminde oynadıkları rolü eleştiriyo ve "Her şeyin yanlarına kâr kalacağını düşünüyorlar" diyor.

Wozniak, Mart ayında Elon Musk, Pinterest kurucu ortağı Evan Sharp ve çeşitli uzmanlarla birlikte OpenAI'nin GPT-4'ünden daha güçlü bir yapay zeka teknolojisinin geliştirilmesine altı ay ara verilmesi çağrısında bulunan açık bir mektuba imza attı.

Mektupta, yapay zeka firmalarının uygarlığın geleceği için risk oluşturan araçları "geliştirmek ve dağıtmak için kontrolden çıkmış bir yarışa" kilitlendiği belirtildi.

Wozniak BBC'ye verdiği röportajda, teknolojinin üretilmesini engelleyemeyeceğimizi, ancak tüketicilerin kötü niyetli dolandırıcılıkları tespit edebilmeleri için bu konuda daha iyi bilgilendirilmeleri gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler