Apple'ın yeni 'büyülü faresi' için sayılı saatler kaldı

Apple'ın yeni 'büyülü faresi' için sayılı saatler kaldı

Apple gelecek hafta yeni Mac modellerini özel bir etkinlikte duyuracak. Scary Fast (Korkunç Hızlı) sloganıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikte USB-C bağlantı noktalı yeni Magic Mouse'un da tanıtılması bekleniyor.

A+A-

Bloomberg'den Mark Gurman'ın bugünkü haberine göre Apple, 30 Ekim Pazartesi günü düzenleyeceği "Scary Fast" etkinliğinde Mac için Magic Keyboard, Magic Mouse ve Magic Trackpad'in yeni versiyonlarını duyuracak. Güncellenen aksesuarların şarj için Lightning portları yerine USB-C portlarıyla donatılması bekleniyor.

Aksesuarlar muhtemelen Gurman'ın da etkinlikte duyurulmasını beklediği M3 çipli güncellenmiş 24 inç iMac ile birlikte tanıtılacak.

Aksesuarların USB-C'ye geçişin ötesinde herhangi bir tasarım değişikliğine sahip olup olmayacağı belli değil. Yıllar içinde örgülü kablolara geçiş ve yalnızca 24 inç iMac ile kullanılabilen yeni renk seçenekleri de dahil olmak üzere bazı küçük revizyonlar yapılmış olsa da, Ekim 2015'te son büyük güncellemelerini aldıklarında büyük ölçüde aynı görünüyorlar. Apple ayrıca 2021 yılında Touch ID düğmeli bir Magic Keyboard piyasaya sürdü.

Magic Mouse'un şarjı yaklaşık bir ay veya daha uzun süre dayanırken, farenin alt kısmındaki Lightning bağlantı noktasının konumu, farenin şarj olurken kullanılmasını engellediği için Apple topluluğunda uzun yıllardır bir meme olmuştur. Yeni versiyonda USB-C portunun daha uygun bir konuma yerleştirilip yerleştirilmeyeceği belli değil.

Dört iPhone 15 modelinin tümü Lightning yerine USB-C bağlantı noktalarıyla donatıldı. Apple TV için en yeni Siri Remote da bir USB-C bağlantı noktasına sahip ve Apple, Lightning bağlantı noktalarına sahip MagSafe Pil Paketi ve MagSafe Duo Şarj Cihazını üretimden kaldırdı.

İlgili Haberler