Apple'ın yeni işletim sistemi hangi telefonlarda kullanılabiliyor

Apple'ın yeni işletim sistemi hangi telefonlarda kullanılabiliyor

Apple'ın Yeni İşletim Sistemi iOS 17: Hangi iPhone'lar İçin Hangi Özellikler Kullanılabilir?

A+A-

Apple, iPhone işletim sistemine pek çok yeni özellik ekleyen iOS 17'nin büyük güncellemesini bu hafta duyurdu. Ancak tüm özellikler, iOS 17 tarafından desteklenen her iPhone modelinde kullanılamayacak. İşte hangi özelliklerin hangi iPhone'larla uyumlu olduğuna dair bir rehber:

iOS 17'nin en büyük farklarından biri, iPhone 8 ve sonraki modellerle çalışan iOS 16'ya kıyasla artan gereksinimleri. Apple, iOS 17 ile iPhone 8, iPhone 8 Plus ve iPhone X desteğini kaldırdı. Yani, bu yeni güncellemeyi yüklemek için en az iPhone XR modeline veya sonraki bir modele ihtiyacınız var.

Yeni özellikler arasında "Canlı Sesli Mesaj", "FaceTime'da 3D Tepkiler", "Apple TV'de FaceTime", "NameDrop", "Geliştirilmiş Otomatik Düzeltme" ve "Klavye tahminleri" gibi yenilikler bulunuyor. Fakat bu özelliklerin bazıları belirli iPhone modellerini gerektirebilir.

Örneğin, "Canlı Sesli Mesaj" özelliği, kullanıcıların bir numarayı aramak yerine mesaj listesinden posta kutusuna erişmelerini sağlıyor ve sesli mesajlar Kilit Ekranı'nda gerçek zamanlı olarak yazıya dökülüyor. Bu özellik tüm iOS 17 yüklü iPhone'larda çalışıyor, fakat yalnızca ABD ve Kanada'da kullanılabiliyor.

Yeniliklerden "FaceTime'da 3D Tepkiler" ve "Klavye Tahminleri" özelliklerini kullanabilmek için en az iPhone 12 veya sonraki bir modele ihtiyaç duyuluyor. Aynı şekilde, geliştirilmiş otomatik düzeltme özelliği de sadece iPhone 12 ve sonraki sürümlerde kullanılabiliyor.

"NameDrop" özelliği ile kullanıcılar, kişilerini diğer iPhone kullanıcılarıyla paylaşabilirler ve bu özellik tüm iOS 17 yüklü iPhone modelleri ile uyumlu.

Yeni bir 'Siri' komutu da tanıtıldı. Bu sayede kullanıcıların artık "Hey Siri" demelerine gerek kalmıyor. Bu özellik tüm iOS 17 yüklü iPhone'larda çalışıyor, ancak yalnızca İngilizce dilinde.

Yeni 'İşaret Et ve Konuş' özelliği, görme engelli kişilerin metin etiketleri olan fiziksel nesnelerle etkileşime girmesini kolaylaştırıyor. Fakat bu özellik, yalnızca LiDAR tarayıcısına sahip iPhone'larda kullanılabiliyor.

iOS 17'nin ilk beta sürümü geliştiriciler için kullanıma sunuldu ve Apple, herkese açık beta sürümünün bu yaz ve resmi sürümün ise bu sonbaharda yayınlanacağını duyurdu. Beta güncellemesini nasıl yükleyeceğinize dair ayrıntılar, Apple Developer web sitesinde bulunabilir.

Bu haber toplam 567 defa okunmuştur
İlgili Haberler