Asya borsaları, New York borsasını takip ederek geriledi

Asya borsaları, New York borsasını takip ederek geriledi

Asya Borsaları Düşerken Yen Toparlandı: ABD Enflasyonu ve FED'in Faiz İndirimi Belirsizliği Piyasaları Etkiliyor

A+A-

borsatek.com - Dün açıklanan ve beklenmedik şekilde yüksek çıkan ABD enflasyon verileri, Wall Street'te düşüşten sonra Asya borsalarını da aynı yönde etkiledi. Asya borsaları Salı günkü düşüşün ardından Çarşamba günü de değer yitirdi.

Güney Kore, Japonya ve Avustralya'da endeksler gerilerken, Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri Ay Yeni Yılı tatili sonrası işlemlerin yeniden başlamasıyla erken saatlerdeki kayıplarını telafi etmeyi başardı.

Yen, Japonya'nın Masato Kanda ve Shunichi Suzuki'nin dolar/yen paritesini stabilize etmeye yönelik açıklamalarının ardından %0,3'e varan bir artışla dolar başına 150,42 seviyesine yükseldi.

Japonya'da hazine tahvil getirileri, yatırımcıların Federal Rezerv'in erken faiz indirimine ilişkin bahislerini azaltmasıyla istikrar kazandı. ABD enflasyon rakamlarının açıklanması, Aralık ayında başlayan ve Fed politikasının gevşemeyi destekleyeceği umuduyla hareket eden küresel tahvil rallisinin sonunu getirdi.

Yatırımcılar, bu yıl faiz indirimi beklentilerini artıran fiyat baskılarındaki son düşüşlerin ardından Amerikan TÜFE verilerinden hayal kırıklığına uğradı.

Altın, iki ay sonra ilk kez ons başına 2.000 $'ın altına düştükten sonra dar bir aralıkta işlem görürken Bitcoin 50.000 $ sınırına yakın seyretti.

 

İlgili Haberler