Asya borsalarında kayıplar derinleşiyor

Asya borsalarında kayıplar derinleşiyor

Asya borsaları haftaya kayıplarla başladı. Haftanın ikinci işlem gününde Hong Kong yüzde 2'nin üzerinde düşüş yaşarken Güney Kore'nin Kospi endeksi de yüzde 0,68 oranında değer kaybetti.

A+A-

Asya-Pasifik piyasaları, Çin'in "İki Oturum" toplantısı başlarken düştü ve yatırımcılar, ülkenin 2024 için "yüzde 5 civarında" bir GSYİH büyüme hedefi öngörmesinin ardından ekonomik planlarının ayrıntılarını izledi.

Ülke, 2024 yılında savunma harcamalarını yüzde 7,2 oranında artıracak. Enflasyonun “yüzde 3 civarına” çıkmasını bekliyor.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi Asya'da kayıplara öncülük ederek yüzde 2,47 oranında kayıp yaşarken, Çin'in CSI 300 endeksi marjinal bir yükseliş kaydetti.

Ayrı olarak, Caixin hizmet satın alma yöneticilerinin Çin için endeks okumaları günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak.

Güney Kore'nin revize edilmiş GSYİH rakamları, ekonomisinin 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 0,6 büyüdüğünü gösterirken, Japonya'nın başkenti Tokyo'da enflasyon Şubat ayındaki 22 ayın en düşük seviyesinden toparlandı.

Güney Kore'nin Kospi endeksi de yüzde 0,68 oranında değer kaybederken küçük ölçekli Kosdaq yüzde 0,88 oranında değer kaybetti.

Japonya'nın Nikkei 225 endeksi Pazartesi günü bu dönüm noktasını geçtikten sonra yüzde 0,4 düşüşle 40.000 seviyesinin altına düşerken, Topix yüzde 0,14 artışla daha geniş bir gerilemeyi destekledi.

Tayvan ağırlıklı endeks yüzde 0,55 artışla rekor seviyeye ulaştı.

Avustralya'da S&P/ASX 200 neredeyse yatay bir seyir izliyordu.

Emtia cephesinde, yatırımcılar Fed'in yılın ikinci yarısında faiz indirimine başlayacağına dair iddiaları nedeniyle altın vadeli işlemleri Pazartesi günü rekor seviyeye ulaştı. Vadeli işlemler şu anda ons başına 2.115,38 dolara düşmeden önce 2.126,30 dolara ulaştı.

İlgili Haberler