Avrupa'da kömür fiyatları talebin azalmasıyla geriledi

Avrupa'da kömür fiyatları talebin azalmasıyla geriledi

Havaların beklentilerin üzerinde sıcak seyretmesi kömüre olan talebi azaltırken, oluşan beklenti sonrası Avrupa'da kömür fiyatlarında gerileme görüldü.

A+A-

Avrupa kömür fiyatları, bol arzın üretim talebindeki olası hava kaynaklı artışa ilişkin endişeleri hafifletmesiyle bugün 4,00 USD'nin üzerinde geriledi.

Montel-Foreks'in haberine göre, API 2 Şubat ayı vadeli kömür kontratı, Ice Futures’ta bugün en son 4,15 USD azalışla 175,00 USD/ton seviyesinden işlem gördü. Q2’23 vadeli kömür kontratı ise 3,55 USD düşüşle 175,00 USD/ton seviyesinden el değiştirdi.

Piyasa katılımcıları, iyi stoklanmış bir hızlı piyasaya işaret ediyor. Avrupa'daki mevcut soğuk hava bu hafta daha sonra yerini daha ılıman koşullara bırakacak gibi göründüğü için düşen gaz fiyatları da fiyat hareketinin oluşmasında etkili oluyor.

Hollanda TTF hub’ı Şubat vadeli  kontrat en son Ice Endex'te 3,40 EUR düşüşle 63,50 EUR/MWh seviyesinden el değiştirdi.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI) verilerine göre, Batı Avrupa genelinde sıcaklıklar bu hafta mevsim normallerinin ortalama 2 ila 5 °C altında olacak, ancak sonraki hafta normal seviyelere yaklaşacak.

İlgili Haberler