Bain, Adani Capital ve Adani Housing'in %90 hissesini satın alacak

Bain, Adani Capital ve Adani Housing'in %90 hissesini satın alacak

ABD merkezli yatırım firması Bain Capital yaptığı açıklamada Adani Capital ve Adani Housing'in %90'ını satın almak üzere bir anlaşma imzaladığını ve Adani ailesinin şirketteki tüm özel yatırımlarını satın aldığını duyurdu.

A+A-

Bain, Gaurav Gupta'nın Adani Capital'in kalan %10 hissesini elinde tutacağını ve Genel Müdür ve CEO olarak görev yapmaya devam edeceğini söyledi.

Adani Capital, Adani grubunun 2017 yılında kredi faaliyetlerine başlayan bankacılık dışı finans kolu. Bain, kol için 120 milyon dolar ve Dönüştürülemez Tahvil şeklinde 50 milyon dolarlık ek bir likidite hattı taahhüt etti.

Bain'in milyarder Gautam Adani'ye ait şirkete olan ilgisi, ABD'li açığa satış şirketi Hindenburg Research'ün şirketi uygunsuz iş uygulamalarıyla suçlamasının ardından baskı altına girdiği ve grubun ana hisselerinin değerinin 150 milyar dolardan fazla düşmesine yol açtığı bir döneme denk geliyor.

Bain, bu yılın dördüncü çeyreğinde tamamlanması beklenen işlemin, Adani Capital'i kredileri genişletmek için bağımsız bir şirket olarak konumlandırmayı amaçladığını söyledi.

Adani grubunun başkanı Gautam Adani, "Bain gibi güvenilir bir yatırımcının şimdi devreye girmesinden çok mutluyum ve bu, işin buradan çok daha fazla büyümesine yardımcı olacak" dedi.

Bain'in yatırımı, Mayıs ayında Gautam Adani'nin holdingindeki hissesini yaklaşık %10 artıran GQG gibi şirketlerin yaptığı diğer uluslararası yatırımları takip ediyor.

Gupta yaptığı açıklamada, "Bain'in şirkete 1.000 Crore rupi sermaye taahhüdünde bulunmasıyla, artık buradan 4x büyümek için donanımlıyız" dedi.

Adani grubu hisseleri, Gautam Adani'nin yatırımcılara güvence vermesi ve borçlarını geri ödemesinin ardından bu yılın başlarında Hindenburg'un tetiklediği hisse senedi düşüşünden bu yana yaklaşık 50 milyar dolar toparlandı.

İlgili Haberler