Bakan Nebati'den kredi açıklaması

Bakan Nebati'den kredi açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu, KGF ile ilgili konuştu.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati MÜSİAD EXPO 2022 açılış toplantısında enflasyonla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarının bir bölümü sosyal medya hesabından da yayımlanan Nebati, yatırım ve ihracat olanaklarını geliştirmek amacıyla son dönemde selektif kredi politikasıyla Hazine Destekli KGF paketlerini uygulamaya aldıklarını belirterek, "Genç girişimcilere kullandırılan Hazine Destekli Kredilerdeki sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükselttik ve bu kredilerde aranan yaş sınırını da 30’dan 35’e çıkardık" dedi.

Nebati, KGF'de finansmana ulaşmada sıkıntı yaşamayan firmaları dışarıda bırakacaklarını da söyledi.

Nebati, bir süredir dile getirdikleri Kredi Garanti Fonu (KGF) hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, "Buradaki en önemli fark şu olacak; KGF'de özellikle A, B, C diye nitelendirilmiş olan firmalar içerisinde, paraya ihtiyacı olmayan ya da finansmana ulaşımda sıkıntı yaşamayan firmaları bir tarafa bırakıp asıl yatırım yapan, işletmesini büyütmek isteyen B ve C'deki, özellikle de kredi ulaşımında bilançolarındaki aksaklıkları finansal sektörün bakış açısıyla değil, devlet, kamu ve reel sektör bakış açısıyla destekleyecek ve bu kredilerin doğru yerlere kanalize olması için hazırlıklarımızı bitirecek şekle gelmiş durumdayız" ifadelerini kullandı. 

Döviz kurunda yaşanan gelişmelerin enflasyon beklentilerinin kötüleşmesinde, ülkede enflasyonun yüksek seviyelere çıkmasında etkili olduğunu belirten Nebati, "Enflasyonla mücadelemizi tek haneli rakamlara düşürünceye kadar mücadelemiz devam edecek. Bunda kesin kararlıyız. Yoğun koordinasyonu sürdürüyor. Enflasyonda kalıcı düşüşü sağlamak için adımlar atmaya devam ediyoruz. Finansal istikrarı güçlendirmeye yönelik adımlar başta olmak üzere aldığımız kapsayıcı tedbirler sayesinde küresel fiyatlarla yaşanacak normalleşme ve beklentilerdeki iyileşmenin de olumlu katkısıyla ülkemizdeki enflasyon belasından kalıcı olarak kurtulacağız" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler