Bakır fiyatları zayıf doların desteğiyle yükselişini sürdürüyor

Bakır fiyatları zayıf doların desteğiyle yükselişini sürdürüyor

Londra Metal Borsası'nda bakır fiyatları zayıf doların desteklemesiyle hafif artış gösterdi.

A+A-

Londra'da bakır fiyatları, gevşek doların desteği ile erken Asya işlemlerinde hafif yükseldi, ancak Çin'in cansız talebi ve önümüzdeki hafta yapılacak Fed toplantısı öncesinde yatırımcıları ihtiyatlı davranmaya itti.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, dün iki haftanın en düşük seviyesi olan 8.726,50 dolar/tonu gördükten sonra, bugün TSİ 06.51'de %0,2 artışla 8.746,50 dolar/tona yükseldi.

Ancak Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Haziran bakır kontratı, %0,4 düşüşle 68.150 yuan/tona (9.875,24 dolar) geriledi.

ABD dolar endeksi, bir gecede %0,4 düştü ve erken Asya işlemlerinde on günün en düşük seviyesi olan 101,19'u gördü.

Öte yandna yatırımcılar, bu hafta Fed'in bir sonraki politika hamlesi hakkında daha fazla ipucu sağlayabilecek ABD ekonomik verilerinin bir karışımını bekliyor.

ABD'de hem Dallas Fed'in iş aktivite endeksi hem de Nisan ayı imalat üretim endeksi beklentilerin altında kaldı ve ABD ekonomisindeki yavaşlama endişelerini artırdı.

Bunun yanında Çin'deki zayıf talep ve ABD Hazine Bakanlığı'nın önümüzdeki aylarda borç limitini aşabileceğine dair artan endişelerin de metal fiyatlarını sınırladığı bildirildi.

LME'de alüminyum %0,3, nikel %1,1, kurşun %0,2 ve kalay %0,8 düştü, çinko %0,4 arttı.

İlgili Haberler