BigChefs'in halka arz ayrıntıları belli oldu

BigChefs'in halka arz ayrıntıları belli oldu

BigChefs hisseleri için 3-4-5 Mayıs tarihlerinde talep toplanacak.

A+A-

Büyük Şefler Gıda Turizm Tekstil Danışmanlık Organizasyon Eğitim Sanayi ve Ticaret AŞ (BigChefs), halka arz sürecinde talep toplamak üzere hazırlanıyor. Şirket hisseleri için 3-4-5 Mayıs tarihlerinde talep toplanacak.

Halka arzda, 100 milyon TL olan sermaye, bedelli artırım sırasında oluşan 7 milyon TL pay ve LuxChefs S.a.r.l.'nin sahip olduğu 20 milyon TL nominal değerli, Gamze Hatice Cizreli'nin sahip olduğu 3,5 milyon TL ve Fethi Saruhan Tan'ın sahip olduğu 3,5 milyon TL nominal değerli B grubu paylar olmak üzere toplam 34 milyon TL pay halka arz edilecek.

LuxChefs S.a.r.l.'nin ek satışı yapılması durumunda ise 3 milyon TL nominal değerli B grubu payın satışı gerçekleştirilebilecek ve toplam satış tutarı 37 milyon TL'ye ulaşacak. Halka arz büyüklüğü ek satış dahil 832,5 milyon TL olarak belirlenirken, halka arz sonrası piyasa değeri 2,4 milyar TL olacak.

Halka arz sürecinde, Deniz Yatırım Menkul Kıymetler AŞ ve Kalkınma Yatırım Bankası AŞ liderliğinde 1 TL nominal değerli paylar 22,50 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

BigChefs, Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Kazakistan, Kuveyt, Suudi Arabistan gibi ülkelerde toplamda 60'tan fazla şubesiyle hizmet veriyor. Şirketin kurucu ortağı Gamze Hatice Cizreli son katıldığı bir televizyon programında, 2023 yılına iyi bir başlangıç yaptıklarını ve Almanya ile Belçika'da şube açtıklarını, en son da Libya ve Afrika pazarına girdiklerini ifade etti. Cizreli, yurt içinde de Şanlıurfa'da bir şube açtıklarını söyledi.

İlgili Haberler