Binance pazar payını kaybediyor: Son bir yılın en düşük seviyesini gördü

Binance pazar payını kaybediyor: Son bir yılın en düşük seviyesini gördü

Binance'in pazar payı, artan düzenleyici incelemenin ortasında bir yılın en düşük seviyesine geriledi.

A+A-

Blockchain veri ve araştırma firması Kaiko kısa bir süre önce Binance'in pazar payının, borsa üzerindeki düzenleyici incelemelerin artmasıyla birlikte bir yılın en düşük seviyesine gerilediğini bildirdi.

Bu ayın başlarında ABD SEC, Binance.US'e federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 13 farklı hesaptan dava açtı. O dönemde Binance'in spot alım satım pazar payı değişmeyerek %56'da kalmıştı. Ancak, Kaiko'nun son verileri bu oranın Ağustos 2023'ten bu yana en düşük seviye olan %53,7'ye gerilediğini gösteriyor.

Bu yılın başlarında 6 Nisan'da borsanın günlük pazar payı da %47 gibi düşük bir seviyeye gerilemişti. Bu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) açtığı davadan kısa bir süre sonraydı. Binance gibi kripto borsaları, BlackRock Inc. gibi geleneksel finanstan büyük oyuncuların pazara girmek ve düzenlenmiş Bitcoin borsa yatırım fonları sunmak istemesi nedeniyle daha fazla baskıyla karşı karşıya.

Bu oyuncular, düzenlenmiş kurumlarla işlem yapmayı tercih eden yatırımcıları çekmeye çalışıyor. Kripto istihbarat firması Nansen'in CEO'su Alex Svanevik Bloomberg'e konuştu ve şunları söyledi:

"Merkezi borsalar kendilerini merkezi olmayan borsalar ve pazara giren geleneksel finans oyuncuları arasında sıkışmış bulacaklar".

Kaiko'nun raporu, Binance'in Amerikan iştiraki Binance.US'nin SEC ve CFTC'den gelen düzenleyici eylemin ardından pazar payının neredeyse tamamını kaybettiğini belirtiyor.

Binance'in pazar payındaki düşüşün bir diğer nedeni de borsanın Mart 2023'te sıfır ücret promosyonunu durdurmasıdır. Ancak Binance, düzenleyici saldırının sıcaklığıyla karşı karşıya kalan tek borsa değil.

Bu ay SEC tarafından dava edilen bir başka ABD merkezli kripto borsası Coinbase, Ocak 2023'te pazar payının bu yılın başındaki %7,6'dan bu ay %6,8'e düştüğünü gördü.

Binance, 2023 yılı boyunca pazar payında bir düşüş yaşamasına rağmen, büyüklük açısından diğer tüm kripto borsalarının toplamını geride bırakmaktadır. Bu da Binance'e daha geniş bir likidite havuzu ve alım satım seçenekleri sunarak avantaj sağlıyor.

Ayrıca borsa, kripto veri sağlayıcısı DefiLlama tarafından bildirildiği üzere, toplam 59,2 milyar dolarlık rezerviyle en büyük miktarda müşteri tokenini elinde bulunduruyor.

Şu anda çok fazla güvenilir alternatif bulunmadığından, yatırımcılar Binance'i işlemler için tercih edilen borsa olarak görmeye devam edebilir. Kripto borsası, alım satım için yüksek likidite ve piyasa derinliği sağlama konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahiptir ve bu da pazar payındaki potansiyel düşüşü sınırlamaya yardımcı olur.

İlgili Haberler