Bir dönem kapanıyor: Netflix son kez abonelerine DVD gönderecek

Bir dönem kapanıyor: Netflix son kez abonelerine DVD gönderecek

Netflix ilk diskini ('Beetlejuice') 1998 yılında abonelerine göndermişti. Zaman içinde DVD gereksinimi ortadan kalktı, ancak şirket aldığı kararla son kez abonelerine DVD gönderimine başlıyor.

A+A-

Netflix son DVD kiralamalarını göndererek, şirketin bugünkü yayın devi haline gelmesine yardımcı olan bir dönemin sonunu işaret ediyor. Şirket dün X'te yayınladığı bir yazıda "Netflix son DVD'sini 29 Eylül 2023'te postalayacak. Ancak kırmızı zarf, eğlence aşkımızın kalıcı bir sembolü olmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Netflix bu yılın Nisan ayında, fiziksel kiralamaya olan talebin azalmasının istediği hizmet kalitesini sunmayı "giderek zorlaştırdığını" söyleyerek DVD kiralama işini 29 Eylül'de kapatacağını duyurdu. Şirket ilk diskini (Beetlejuice) 1998 yılında gönderdi ve o zamandan bu yana 40 milyondan fazla müşteriye kırmızı zarflar içinde 5,2 milyar film gönderdi.

DVD kiralama, Netflix'in 2007 yılında isteğe bağlı yayın akışını sunmasının yolunu açtı ve 2009 yılına gelindiğinde şirketin en popüler teklifi haline geldi. Netflix'in kendi akış içeriğini üretmek için kademeli olarak genişlemesi ve şu anda 238 milyondan fazla aboneye sahip olmasıyla gerisi tarih oldu. Bu arada, DVD kiralama yavaş yavaş Netflix'in küçük bir parçası haline geldi. Video tutkunları hala DVD ve Blu-ray'leri sevse de, dünya çapında satışlar sadece 2021'den 2022'ye kadar yüzde 19 düştü. Son darbelerden birinde Disney, Avustralya'da DVD ve Blu-ray üretimini durdurduğunu açıkladı.

Ne yazık ki bu bir dönemin sonu olsa da, bir umut ışığı var. Bu yaz Netflix, hala kiralık filmi olan herkesin disklerini saklayabileceğini ve hatta şirketin stoklarını temizleyebilmesi için 10 adede kadar film daha talep edebileceğini duyurdu. Şirket X'te "Lütfen son gönderilerinizin tadını istediğiniz kadar çıkarın" diye yazdı.

Bu haber toplam 886 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler