Bir kripto para borsası daha halka arza hazırlanıyor

Bir kripto para borsası daha halka arza hazırlanıyor

Coinbase'in Nisan ayında gerçekleştirdiği halka arzdan sonra Kraken da 12-18 ay içerisinde halka arz olmaya hazırlandığını duyurdu.

A+A-

Dünyanın en büyük kripto para Borsalarından olan Kraken 12-18 ay içerisinde halka arz olabileceğini duyurdu.

Bloomberg HT'nin haberine göre Kraken’ı 2011 yılında San Francisco’da kuran Jesse Powell, Bloomberg International’a yaptığı açıklamada şirketin halka arz olmak için hazırlık sürecinde olduğunu belirtirken değerleme konusunda herhangi bir hedef vermedi.

Jesse Powell, “Kripto paraları dünyaya tanıtma görevindeyiz ve umuyorum ki değerlememiz bu görevde başarıya ulaşmamızın bir yansıması olacak” dedi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynakların belirttiğine göre, Kraken yeni fon arayışında ve değerlemesinin 10 milyar doları ya da 20 milyar doları geçebileceği düşünülüyor.

Kraken’ın 190 ülkede 6 milyondan fazla müşterisi bulunurken Coinmarketcap’in işlem hacmi hesabına göre dünyadaki en büyük dördüncü kripto para borsası.

Coinbase hisseleri halka arz fiyatının altında

14 Nisan’da halka arz edilen Coinbase’in hisseleri, ilk gününde 429 dolara kadar yükselerek işlem görmeye başladıktan 23 gün sonra neredeyse 250 dolarlık halka arz fiyatına gerilemişti.

Şirketin hisseleri şu an 228 dolar civarında işlem görürken kripto para piyasalarındaki düşüş hisse değerinin azalmasında etkili olmuştu.

2012 yılında kurulan Coinbase, ABD’deki en popüler kripto borsası olarak ortaya çıkmış ve dijital para birimleri Bitcoin ve Ethereum ile birlikte değer kazanmıştı. Borsanın 2020 sonu itibariyle 56 milyon kullanıcısı bulunuyordu. 2018′deki son özel finansman turunda, yatırımcılar Coinbase’i 8 milyar dolar olarak değerlemişti.