Bitcoin için kabus senaryosu: 50 bin doların altına mı düşecek?

Bitcoin için kabus senaryosu: 50 bin doların altına mı düşecek?

Bitcoin'in 50.000 doların altına inmesi hala mümkün mü? Kripto analisti Alan Santana olasılıkları değerlendirdi.

A+A-

Bitcoin fiyatı 71.000 $ seviyesine ulaştıktan sonra durdu ve şu sıra belirsizlik içinde dalgalı seyrediyor. Doğal olarak, bu gibi dönemler büyük bir hareketin öncülü olarak hareket eder, ancak fiyatın hangi yöne doğru gidebileceği tamamen başka bir şeydir. Bitcoin'in nereye gittiğini saptamak amacıyla kripto analisti Alan Santana Bitcoin grafiğini analiz etti ve olası bir yön belirledi.

Bitcoin Düşüşe Geçebilir

Alan Santana'nın analizi, fiyatın nereye gidebileceğini söylemek amacıyla geçtiğimiz yıl Bitcoin performansına bakıyor. Analistin belirttiği gibi, Bitcoin fiyatı Kasım 2022'den Mart 2024'e kadar bir yıldan fazla bir süredir, tam olarak 479 gündür yükseliş dalgası içinde.

Doğal olarak, bu gibi yükseliş dalgaları bu kadar uzun sürdüğünde, yatırımcıların ellerindeki varlıkları satmaya başlamasıyla birlikte aşağı yönlü bir çöküş olması beklenir. Sorun şu ki, bir yükseliş dalgasının ardından gelen düşüş dalgaları daha hızlı hareket eder ve 16 ay süren yükseliş dalgasıyla birlikte düşüş dalgasının hızla çözülmesi beklenir. Kripto analistinin de belirttiği gibi, genellikle yükseliş dalgasından 2 kat ya da 2,5 kat daha hızlıdır.

Bunun nedenini açıklayan Alan Santana, "Piyasa yükselirken insanlar yavaş ama emin adımlarla alım yapıyor, bir pozisyon oluşturuyor ve her şey büyüdükçe piyasanın ve kârın tadını çıkarıyor. Piyasa döndüğünde durum böyle değildir."

Santana sözlerinin devamında şu sözleri kaydetti:

"Bir düzeltme gerçekleştiğinde, insanlar ya önceden hazırlanırlar ya da yukarı yönlü potansiyelin tükendiğini fark ettiklerinde satış yaparlar. Yani 'pozisyon oluşturmak' yerine, oyuncuların çoğu dalganın bittiğini anladığında tüm pozisyonu kapatma eğilimindedir ve bu nedenle aşağı hareket gerçekten hızlanabilir ve bu yüzden aşağı hareket fiyatların arttığı zamankinden daha hızlıdır."

Bu durum göz önüne alındığında, kripto analisti düşüş dalgasının Bitcoin için keskin bir çöküşle gelmesini bekliyor. Bu da Bitcoin'den daha fazla zarar gördüğü bilinen piyasanın geri kalanını etkileyecektir.

BTC Fiyatı Buradan Nereye Gidiyor?

Kripto analisti tarafından beklenen düşüş dalgasında, Bitcoin fiyatının mevcut fiyatı olan 71.000 $ 'dan% 30'dan fazla düşebileceğine inanıyor. Grafik, 60.000 $ seviyelerine kadar olası bir ilk çöküşü gösteriyor ve ardından daha da devam etmesini bekliyor.

Bu çöküşün dibinde, muhtemelen analistin çöküşün sona ermesini beklediği 47.943 $ seviyesi bulunuyor. Bu gerçekleşirse, BTC fiyatı yaklaşık %33'lük bir çöküşle karşı karşıya kalabilir ki bu da piyasa için inanılmaz derecede düşüş anlamına gelebilir.

İlgili Haberler