Bitcoin yarılanması nedeniyle sert düşüşler yaşanabilir

Bitcoin yarılanması nedeniyle sert düşüşler yaşanabilir

Kripto paralar için önemli bir dönemeç olan Bitcoin yarılanması ile birlikte satışlar görülebilir.

A+A-

Bitcoin fiyatı, 20 Nisan civarında gerçekleşmesi beklenen yarılanma tarihi yaklaştıkça dalgalanma yaşıyor. Uzmanlar, bu olayın kısa vadede satışları tetikleyebileceğini, ancak uzun vadede Bitcoin fiyatını yukarı çekeceğini öngörüyor.

Yarılanma, yeni Bitcoin arzını yılda %50 azaltarak arz ve talep dengesini Bitcoin lehine çeviriyor. Bu durum, geçmişte fiyatlarda artışa yol açmıştı.

Ancak, Bitcoin'in Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması, yarılanmanın bu sefer beklenen kadar büyük bir etki yaratıp yaratmayacağı konusunda şüpheler uyandırıyor.

Crypto.com CEO'su Kris Marszalek, Bloomberg TV'ye verdiği demeçte, yarılanmaya yakınlaştıkça kısa vadeli fiyat dalgalanmaları olabileceğini, ancak uzun vadede fiyatın artacağını söyledi. Marszalek, yarılanmanın "piyasa için olumlu bir gelişme" olduğunu ve "önemli bir fark yaratacağını" vurguladı.

Bitcoin, Singapur'da şu anda %1,5 düşüşle 62.180 dolardan işlem görüyor. Uzmanlar, yarılanmanın ardından ilk altı ayda Bitcoin fiyatında önemli bir yükseliş bekliyor.

Yarılanma, Bitcoin madencilerinin kazandığı ödülü yarıya indirecek. Bu durum, madencilik maliyetlerini artırarak daha az sayıda madencinin madencilik yapmasına sebep olabilir.

Crypto.com, yarılanmaya rağmen genişleme planlarını sürdürüyor. Platform, bu ayın sonunda Güney Kore'de perakende müşterilere hizmet vermeye başlayacak.

Bitcoin'in geleceği, yatırımcıların risk iştahına ve genel piyasa koşullarına bağlı olarak belirsizliğini koruyor. Uzmanlar, yatırımcıların araştırma yapmadan yatırım yapmamaları konusunda uyarıyor.

BIST'te 15 hissede uygulanan bu tedbirler 15 Nisan'da kalkıyor

BIST'te 15 hissede uygulanan bu tedbirler 15 Nisan'da kalkıyor

Borsa İstanbul'da 15 hisse senedinin işlemlerinde uygulanan tedbirler yarın (15 Nisan) kalkıyor

İş Yatırım'ın 15 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

İş Yatırım'ın 15 Nisan'da hareketli olmasını beklediği 4 hisse

15 Nisan'da hareketli olması beklenen ARCLK, AKBNK, TUPRS ve TAVHL hisselerinde teknik görünüm

15-19 Nisan bilanço açıklayacak BIST şirketleri

15-19 Nisan bilanço açıklayacak BIST şirketleri

Borsa İstanbul'da bayram tatili sonrası bilanço açıklayacak şirketlere dikkat

İlgili Haberler