Boeing uçaklarda açılan iki delik kriz yarattı

Boeing uçaklarda açılan iki delik kriz yarattı

Boeing'in 737 Max model uçaklarında üretim sırasında açılan iki deliğin gereksinimleri karşılamaması nedeniyle tedarik sorununa yol açacak yeni bir kriz patlak verdi.

A+A-

Boeing'in 737 Max model uçakların üretimi sırasında yeni bir sorun daha ortaya çıktı. Sorun, şirketin ticari uçak birimi başkanı Stan Deal tarafından Pazar günü Boeing (BA) çalışanlarına gönderilen bir notta açıklandı. Deal'in notuna göre, 737 Max jetlerinin gövdelerini yapan Boeing tedarikçisi Spirit AeroSystems'in bir çalışanı, uçak üreticisine iki deliğin tam olarak Boeing'in gereksinimlerine göre açılmamış olabileceğini bildirdi.

Çalışan, "Bu potansiyel durum acil bir uçuş güvenliği sorunu olmasa ve tüm 737'ler güvenli bir şekilde çalışmaya devam edebilse de, şu anda teslim edilmemiş yaklaşık 50 uçak üzerinde yeniden çalışma yapmak zorunda kalacağımıza inanıyoruz" dedi.

Yanlış açılan deliklerle ilgili haberler, Boeing'in son beş yıl içinde defalarca darbe alan ve son olarak 5 Ocak'ta 737 Max 9 uçuşunda meydana gelen korkunç kazayla sarsılan itibarına vurulan son darbe oldu.

Alaska Havayolları'na ait bir uçağın 5 Ocak'taki seferi sırasında kapı tapası patlamış ve uçağın yan tarafında büyük bir delik açılmıştı. Olayın kesin nedeni henüz bilinmemekle birlikte Boeing CEO'su David Calhoun Çarşamba günü yatırımcılara yaptığı açıklamada "Soruna biz neden olduk ve bunu anlıyoruz." sözlerini kaydetmişti.

Calhoun, "Hangi sonuca varılırsa varılsın, Boeing yaşananlardan sorumludur. Kazanın spesifik nedeni ne olursa olsun, fabrikalarımızdan birinden çıkan bir uçakta böyle bir olay yaşanmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler