BofA: Büyük yatırımcı göçü başladı

BofA: Büyük yatırımcı göçü başladı

Bank of America stratejistleri yatırımcıların sıfır risk moduna geçtiklerini ve riskli sayılabilecek varlıklardan "büyük yatırımcı göçünün" başladığını belirttiler.

A+A-

Bank of America, yatırımcıların hisse senedi, bono ve altın gibi varlıklardan çıkarak tamamen sıfır risk moduna geçtiklerine dikkat çekti.

Bankanın değerlendirmesine göre bu hafta hisse senedinden 6,2 milyar dolar, tahvillerden 11,4 milyar dolar ve altından 1,8 milyar dolarlık çıkış gerçekleşti.

Michael Hartnett’in liderliğinde stratejistler “büyük göçün” başladığını söyledi. Stratejistler “yatırımcıların favori varlıklarını sattıklarını” söyleyerek teknoloji şirketleri ve hisse senetleri gibi varlıklardan çıkışı örnek gösterdi.

Hisse senedi tarafında gelişen marketlerden 2020 Haziran ayından bu yana 4,4 milyar değerinde çıkış gerçekleşirken, teknoloji hisselerinden yılbaşından beri 1,1 milyar dolar çıkış gözlendi.

Bölgesel hisse senedinde dikkat çeken rakamlara bakıldığında ise ABD’de bu hafta ilk kez hisse senetlerine 93 milyon dolarlık giriş olurken, Avrupa’da art arda 13 haftadır yaşanan çıkışla 2,3 milyar dolara ulaşıldı. Japonya’da 400 milyon dolarlık girişle iki haftalık giriş, gelişen piyasalarda ise son yedi hafta içinde ilk kez haftalık çıkış yaşandı.

İlgili Haberler