Deutsche Bank'tan Türk tahvilleri ile ilgili çarpıcı analiz

Deutsche Bank'tan Türk tahvilleri ile ilgili çarpıcı analiz

Deutsche Bank, piyasa beklentilerinin aksine sabit getirili Türk varlıklarının yıl başından bu yana gelişen ülke piyasaları içinde en iyi performansa imza attığını belirtti. Banka, bu analizine rağmen 'ağırlık altı' tavsiyesini korudu.

A+A-

Deutsche Bank, Türk tahvillerine ilişkin analizinde pozitif ayrışmaya dikkat çekerken, tavsiyesinde değişikliğe gitmedi.

Deutsche Bank Stratejisti Christian Wietoska ile iki analistin hazırladığı raporda tüm piyasa beklentilerine karşı sabit getirili Türk varlıklarının yıl başından bu yana gelişen ülke yerel piyasalarında en iyi performansa imza attığı belirtildi.

Raporda hızla yükselen enflasyon, rekor düşüklükteki reel faiz, yükselen kredi riski, yüksek finansal yükümlülükler ve zayıf yabancı talebine karşı yerel tahvillerin Döviz korumalı olarak yılbaşından bu yana yüzde 2 prim yaptığı ifade edildi.

Türk tahvillerinin pozitif ayrışmasının önemli kısmının son haftalarda çekirdek oranlarla düşük korelasyon ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan tahvil alımlarının etkisiyle gerçekleştiği ifade edildi. Raporda yerel tahvil getirilerinin yapay olarak düşük tutulduğu da vurgulandı.

Değer görmüyor

Deutsche Bank yıl başından bu yana Türk varlıklarında gelişen piyasa varlıklarına kıyasla görülen dikkat çekici pozitf ayrışma, rekor düzeydeki sığ pozisyonlanma ve çekirdek oranlara karşı düşük hassasiyete rağmen, mevcut değerlemede nominal yerel bonolarda değer görmediğini belirtti.

Nominal bonoların aşırı derecede pahalı oluşu, düşük reel faizler ve diğer altta yatan unsurların şu aşamada daha yapıcı bir görüşü desteklemediğini belirten Deutsche Bank, tavsiyesini ağırlık altı olarak korudu.

Yerel piyasalarla ilgili daha iyimser bir pozisyon isteyenler için banka analistleri Dolar/TL 'de kısa pozisyon ya da TÜFE'ye endeksli kağıtları önerdi.

İlgili Haberler