BOJ getiri politikasını esnetirken yen sıçradı, Nikkei düştü

BOJ getiri politikasını esnetirken yen sıçradı, Nikkei düştü

Japonya Merkez Bankası'nın uzun vadeli getirileri sabitlemek için daha esnek bir yaklaşım benimseyeceğini söylemesinin ardından yen değer kazanırken, hisse senetleri ve tahviller düştü; teşvik umutları Çin hisse senetlerini haftalık kazanca yöneltti.

A+A-

Japonya Merkez Bankası ultra düşük faiz oranlarını korudu ancak 10 yıllık devlet tahvili getirileri için sıfırın her iki yanında 50 baz puanlık hedefinin "katı sınırlar" yerine "referanslar" olacağını söyledi.

Nikkei gazetesinde gece yayınlanan bir haberde bu değişimin altı çizildi ve yen, karardan sonraki ilk dakikalarda sert bir düşüş yaşayarak dolar başına 138,50 ile son bir haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Nikkei hisse senedi ortalaması %2 düştü. Banka hisseleri, bu değişikliğin Japonya'nın ultra kolay parasal ayarlarının sökülmesinin habercisi olabileceği ve daha iyi faiz gelirinin yolunu açabileceği beklentisiyle %4 artarak sekiz yılın en yüksek seviyesine çıktı.

On yıllık Japon devlet tahvili getirileri %0,575 ile son dokuz yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Sidney'deki UBS Varlık Yönetimi'nde sabit gelir portföyü yöneticisi olan Tom Nash, "Nihai dağılma yolunda önemli bir adım. Getirilerin %1'e doğru yöneleceğini, ancak oraya düz bir çizgide ulaşmayacağını bekliyorum." dedi.

Politika değişikliği söylentileriyle gece boyunca yükselen on yıllık ABD Hazine tahvil getirileri yükselişini sürdürdü ve son olarak 3 baz puan artışla %4,04'e çıktı.

MSCI'nın Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi Hong Kong ve Çin'deki kazançların Güney Kore ve Avustralya'daki düşüşleri dengelemesiyle sabit kaldı.

İlgili Haberler