Borsada son 5 ayda bir ilk, geri dönüş başladı mı?

Borsada son 5 ayda bir ilk, geri dönüş başladı mı?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi son 5 ay içinde ilk kez üst üste dördüncü işlem gününü kayıpla kapattı.

A+A-

BORSATEK.COM - Son beş ay içinde yaklaşık yüzde 100 prim yapan Borsa İstabul'da düzeltme sinyalleri güçlendi. BIST 100 Endeksi bugün 178,74 puanlık kayıpla 7.934 puandan kapanış yaparken, hisse senetleri haftanın ilk işlem gününde ortalama yüzde 2.20 oranında değer yitirdi.  BIST 100'e dahil 85 hisse bugün değer yitirirken sadece 15'inin fiyatı arttı.

Böylece endeks bu kapanış ile son beş aydır devam eden yükseliş trendi içinde ilk defa, dört işlem günü üst üste değer yitirmiş oldu. 

BIST 100 Endeksi 24 Mayıs'ta 4.424 puandan başlayan yükseliş trendi içinde 3 Ekim'de 8.562 puan ile tarihindeki en yüksek değeri görmüş ve hisse senetleri bu dönem içinde ortalama yüzde 94 prim yapmıştı. 

>> Yeni halka arzlar VRGYO ve TABGD hangisi daha cazip

Kısa vadeli osilatörlerin tamamına yakınını aşırı alım bölgesinde olduğu veya burayı aşağı yönlü kırarak sat sinyali BIST 100 endeksi bugün 50 günlük ağırlıklı hareketli ortalamayı yukarı yönlü geçme çabasında da başarısız oldu. Bu nedenle tepki alımları olsa da endeksin hafta içinde satış baskısı hissetmesi daha yüksek ihtimal. 7.620'de bulunan 100 günlük ağırlıklı hareketli ortalama, şimdilik endeksin ana desteği durumunda.

Bugün endeks üzerinde negatif etkisi en fazla olan hisseler

Bugün endeks üzerinde pozitif etkisi en fazla olan hisseler:

Bugün en çok işlem yapılan 15 hisse ve işlem hacmi içindeki payları:

 

İlgili Haberler