Borsayı kayıpla kapanmaktan THY kurtardı

Borsayı kayıpla kapanmaktan THY kurtardı

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,06 değer kazanarak günü 8.218,74 puandan tamamladı.BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre...

A+A-

Borsa İstanbul'da tarihi zirvenin hemen altındaki sıkışıklık devam ediyor. Dün 118 puanlık dar bantta hareket ettikten sonra az da olsa eksi de kapanan BIST 100 endeksi bugün yine 101 puanlık dar bir bantta hareket ettikten sonra 5 puanlık artışla kapandı. BIST 100 endeksi, yüzde 0,06 değer kazanarak günü 8.218,74 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 146,7 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

>> BORSADA EN ÇOK KAZANDIRAN HİSSELER

Bugün yüzde 5.56 prim apan Türk Hava Yolları #THYAO hisseleri BIST sadece 5 puanlık artışla kapanan BIST 100 Endeksi üzerinde 33.8 puanlık artı katkıyla kayıpla kapanmayı tek başına engellemiş oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 0,93 ve holding endeksi yüzde 0,14 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,75 ile ulaştırma, en çok gerileyen ise yüzde 2,87 ile taş, toprak oldu.

Fed'in faizleri uzun süre yüksek seviyelerde tutacağına dair beklentiler günden güne artarken, ABD Kongresi'nde de bütçe üzerinde anlaşma sağlanamaması halinde hükümetin kapanma olasılığına ilişkin artan endişeler pay piyasalarında risk iştahını törpüleyen başlıca etkenler olarak öne çıkıyor.

Yarın yurt içinde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) beklenen Türkiye değerlendirmesi, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının piyasaların odağında bulunacağını dile getiren analistler, veri gündeminde yurt içinin sakin olacağını, yurt dışında ise Japonya'da Tokyo Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), işsizlik oranı, perakende satışlar, sanayi üretimi, Çin'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), İngiltere'de büyüme, ABD'de kişisel gelir ve harcamalar, Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin öne çıkacağını söyledi.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 8.300 ve 8.400 seviyesinin direnç, 8.200 ve 8.100 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler