Borsayı seçimden önce 10 bin puanın üstüne çıkartacak 10 hisse

Borsayı seçimden önce 10 bin puanın üstüne çıkartacak 10 hisse

Endeks seçim öncesi 10 bin puanı geçebilir mi. Geçecekse hangi hisseler ile bu kadar kısa sürede bu seviyeyi geçecek?..

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da endeks 10 bin puanı 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerden seçimden önce geçebilir mi? Geçerse hangi hisselerdeki alımlarla bu seviyeyi geçecek?...

Borsa İstanbul'da 26 Aralık 2023'te 7.202 puandan başlayan son yükseliş trendi tam iki ay sonra 26 Şubat'ta 9.450 puana kadar devam etti.

Buradan başlayan geri çekilme/kar satışları ile bir hafta gibi kısa bir sürede 8.736 puana kadar gerileyen BIST 100 endeksinde 10 bin puan beklentileri yerel seçim sonrasına kalmışken beklenmedik bir şey bu beklentiyi bir anda tekrar canlandırdı. 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in, beklenmedik not artışı ile (açıklamadan iki gün önce başlayan alımların da etkisiyle!) BIST 100 ilk işlem gününde yeniden 9.368 puana kadar yükseldi.

>> Sekiz aracı kurumdan dokuz hisse için "AL" önerisi

Borsada seçim öncesi yaşanan bu beklenmedik yükseliş sonrası şimdi şu soru soruluyor: Endeks seçim öncesi 10 bin puanı geçebilir mi. Geçecekse hangi hisseler ile bu kadar kısa sürede bu seviyeyi geçecek?..

Endeksin bu kadar kısa sürede, önemli bir direnç olarak kabul gören 10 bin puanı geçmesi, doğal olarak endekste ağırlığı yüksek hisselerdeki artışlara bağlı olacak. 

İşte BIST 100 içinde ağırlığı en yüksek 10 hisse ve İş Yatırım'ın bu 10 hisse için açıkladığı getiri potansiyelleri:

10) YAPI KREDİ BANKASI - YKBNK

BIST100 Endeksindeki Ağırlığı: %3.068

  • Son Öneri Tarihi: 02.02.2024
  • Hedef Fiyat: 34,00
  • Getiri Potansiyeli: %48

Yatırım Teması

Yapı Kredi Bankası düzenlemelerin gevşemesinden en çok yararlanacak bankalar arasında yer alıyor. Belirsizliğin arttığı 2023 ilk yarısını kaldıracını önemli oranda azaltarak bitiren banka, ekonomi politikalarının makule döndüğü ikinci yarıya güçlü bir bilanço ile giriyor. Bankanın kurumsal ve ticari segmentinden perakende müşteriye dönme stratejisini sürdürmesini bekliyoruz. Hem fonlamada hem de kredi cephesinde hızlanarak devam eden küçük ve perakende hesaplara yönelme stratejisinin orta vadede güçlü kar büyümesi sağlamasını bekliyoruz. Güçlendirilen sermaye, iyileşen aktif kalitesi ve perakende müşteriye ağırlık veren strateji ile bankanın orta vadede %25 özkaynak getirisine ulaşmasını bekliyoruz. Yüksek karşılık ayırarak ve artan tahsilat ile bilançosunu iyileştiren ve kaldıracını düşüren bankanın net karının 2023 yılında %1, 2024 yılında %20 artmasını bekliyoruz.

Katalist

Para politikasının normalleşmesi ve düzenlemelerin gevşetilmesini bankacılık sektörü için temel katalizör olarak görüyoruz. Yapı Kredi ekonomi politikalarda rasyonel zemine dönülmesinden en çok yararlanacak bankalar arasında yer alıyor.

Değerleme

Orta vadeli karlılık beklentilerimizdeki iyileşmeye paralel hisse için hedef değerimizi 18.6 TL’den 26 TL’ye yükseltiyoruz.

Riskler

Büyümenin yavaşlamasını ve regülasyonların hafiflemesiyle rekabetin kızışmasını banka için temel riskler olarak görüyoruz.

>> SONRAKİ SAYFA: 9) EREĞLİ DEMİR ÇELİK - EREGL

İlgili Haberler