BUSD stabilcoinler arasında dördüncü sıraya düştü

BUSD stabilcoinler arasında dördüncü sıraya düştü

Son 30 günde 1 milyar doların üzerinde bir düşüşün ardından, BUSD şu anda stabilcoinler arasında piyasa değerinde dördüncü sırada yer alıyor.

A+A-

CoinMarketCap'in verilerine göre Binance'ın stablecoin'i BUSD, son 30 günde 1 milyar doların üzerinde bir düşüşün ardından diğer stablecoinler arasında piyasa değerinde dördüncü sırada yer alıyor.

Cumartesi günü itibariyle BUSD piyasa değeri 18 Mayıs'taki 5,54 milyar dolardan %29 düşüşle 4,30 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Stabilcoin, piyasa değerinin 23 milyar doları aştığı geçen yılın Aralık ayından bu yana düşüş eğiliminde.

BUSD piyasa değerindeki düşüş, FTX'in Kasım 2022'deki dramatik çöküşünün ardından Binance'i çevreleyen önemli gelişmelerle paralellik gösteriyor. Geçtiğimiz Aralık ayında, Binance'in ABD Adalet Bakanlığı tarafından hedef alınacağını belirten bir rapor, yedi gün içinde 3,6 milyar dolarlık net para çekilmesine yol açtı. Borsa, Jump Finance'ten 245 milyon dolardan fazla para çekilmesi de dahil olmak üzere piyasa yapıcılardan büyük BUSD itfaları gördü.

Binance ve Paxos Trust arasındaki bir ortaklık Eylül 2019'da BUSD stablecoin'i yarattı. Paxos ürünü çıkarıp sahibi olurken, Binance markasını lisansladı. Paxos için bu ortaklık yeni zorlukları da beraberinde getirdi. Şubat ayında, şirkete ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan Binance USD'nin kayıtsız bir menkul kıymet olduğunu iddia eden bir Wells Bildirimi gönderildiği bildirildi.

Soruşturma, New York Finansal Hizmetler Departmanı'nın Paxos'a BUSD ihracını durdurma talimatı vermesine yol açtı. Bu olaylar birlikte BUSD'nin 12 Şubat'ta 15,88 milyar $ olan pazar payını 13 Mart'ta 8,38 milyar $'a düşürdü.

En son darbe, SEC'in 5 Haziran'da Binance'e karşı kayıt dışı menkul kıymetler sunduğu iddiasıyla açtığı davadan geldi. ABD'li düzenleyici, BNB ve BUSD tokenlerinin kayıtsız teklifleri ve satışları da dahil olmak üzere Binance'e karşı 13 suçlamada bulundu.

İlgili Haberler