Ünlü ekonomist Schiff: Dolardaki düşüş sanıldığından çok daha sert olacak

Ünlü ekonomist Schiff: Dolardaki düşüş sanıldığından çok daha sert olacak

Ekonomist Peter Schiff, ABD dolarındaki düşüşün Hazine Bakanı Janet Yellen'ın uyardığından "çok daha büyük" olacağı yönünde uyarıda bulundu. Schiff, ABD dolarındaki düşüşün Yellen'in beklentisinden çok daha büyük olacağını belirtti.

A+A-

Ekonomist Peter Schiff, ABD dolarındaki düşüşün Hazine Bakanı Janet Yellen'ın uyardığından "çok daha büyük" olacağını söylüyor. Schiff, "Bu, yaşam standardımızda önemli bir düşüşe işaret ediyor" uyarısında bulundu. Ekonomist ayrıca, Fed Başkanı Jerome Powell'ın "gelişen finansal kriz konusunda açıkça endişeli olduğunu, ancak piyasaları ürkütmek istemediğini" vurguladı.

Ekonomist ve altın uzmanı Peter Schiff bu hafta attığı birkaç tweetle ABD ekonomisi, bankacılık sistemi ve ABD doları hakkında yeni uyarılarda bulundu.

Hazine Bakanı Janet Yellen Perşembe günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde verdiği ifadede, küresel rezerv para birimi olarak ABD dolarında "yavaş bir düşüş" yaşanacağı uyarısında bulundu. ABD'nin uyguladığı yaptırımların bazı ülkeleri ABD dolarına alternatif arayışına ittiği yönündeki endişeleri vurgulayan Yellen, ABD dolarının hakimiyetindeki düşüşün "kabul etmemiz gereken bir şey" olduğunu söyledi.

Yellen'in ABD dolarının hakimiyetine ilişkin uyarısını yorumlayan Schiff Perşembe günü bir tweet attı:

Janet Yellen Amerikalıları, doların merkez bankası rezervleri içindeki payında bir düşüş beklemeleri konusunda uyardı. Ancak bu düşüş, hem doların değer kaybetmesi hem de merkez bankası satışlarının bir sonucu olarak düşündüğünden çok daha büyük olacak. Bu da yaşam standartlarımızda önemli bir düşüşe işaret ediyor.

"Çok fazla borcumuz var" diye devam eden Schiff, "bütçe ve ticaret açıklarımız diğer tüm uluslardan çok daha büyük" dedi.

Schiff ayrıca Fed'in Çarşamba günü yapılan son Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faiz artırımlarına ara vermesini de yorumladı.

Schiff, Fed Başkanı Powell'ın "enflasyona yönelik risklerin hala yukarı yönlü olduğunu kabul ederken faiz artırımına gitmeme gerekçesinin mantıklı olmadığını" ileri sürdü.

Schiff şu sözleri kaydetti: "Powell açıkça gelişmekte olan finansal kriz konusunda endişeli, ancak piyasaları ürkütmek istemiyor. Yani zam yaptı ama bunu kabul etmek istemiyor."

Schiff ayrıca "Fed'in faiz oranlarında şahin bir duruş sergilediği yönündeki abartılara inanmayın. Fed gerçekten şahin olsaydı, bu faiz artışını atlamazdı. Fed'in bir sonraki faiz hamlesinin, enflasyon düştüğü için değil, işgücü piyasası nihayet çatırdadığı için bir indirim olması ihtimali yüksek" diye ekledi. Powell Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında, "enflasyonun gerçekten önemli ölçüde düştüğü bir dönemde faizleri düşürmenin uygun olacağını, ancak birkaç yıl sonrasından bahsettiğimizi" söyledi.

Schiff ayrıca "dünya tarihindeki en büyük banka kaçışının" yaşanacağı öngörüsünde bulunarak, "Büyük Buhran dönemindeki küçük kaçışları Pazar okulu pikniği gibi gösterecek" dedi.

Bu haber toplam 904 defa okunmuştur
İlgili Haberler